Ciclisme

Kristoff arranca i Dengekolb remata

Ciclisme. L'alemany del Giant sorprèn el defensor del títol i guanya a Sanremo la seva primera gran clàssica

L'alemany John Degenkolb (Giant-Alpeci) va triomfar en el primer monument de la temporada, la Milà-Sanremo, superant en els metres finals el defensor de la corona del 2014, el noruec Alexander Kristoff (Katuixa). Per a Degenkolb (26 anys), la victòria suposa la confirmació de la transformació d'un velocista de garanties (35 victòries com a professional) a tot un especialista en grans clàssiques, com ja va confirmar l'any passat amb un segon lloc a la París-Roubaix. En l'esprint final va fallar Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), que no es va col·locar bé i va quedar quart. Una altra decepció, doncs, per al campió eslovac.

Com sempre, la cursa es va animar definitivament al Poggio, a només cinc quilòmetres de la meta. Abans, els escapats havien resistit fins al coll de Cipressa, després d'acumular una màxima diferència de deu minuts. En el tram final van atacar Daniel Oss (BMC) i Geraint Thomas (Sky), i després el poderós Philippe Gilbert (BMC), que va anar per terra, igual que el campió del món, Michal Kwiatkowski (Quick Step). A la Via Roma, el Katuixa va prendre la iniciativa confiant en el cop de pedal de Kristoff, que es va encarar a la recta final al capdavant del pilot. En els darrers metres, però, no va poder resistir el temut canvi de ritme de Degenkolb.

Milà-Sanremo
1r. J. Degenkolb (Giant)
6h46:16
2n. A. Kristoff (Katiuixa)
m.t.
3r. M. Matthews (GreenEdge)
m.t.
4t. P. Sagan (Tinkoff-Saxo)
m.t.
5è. N. Bonifazio (Lampre)
m.t.
UCI World Tour
1r. R. Porte (Sky)
198
2n. R. Dennis (BMC)
114
3r. N. Quintana (Movistar)
106
4t. J. Degenklob (Giant)
102
5è. M. Kwiatkowski (Quick Step)
89
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)