Ciclisme

Degenkolb és el diable a l'infern de la París-Roubaix

Ciclisme. L'alemany va gestionar bé la cursa, va atacar a deu quilòmetres del final, va atrapar els dos escapats que hi havia i va mantenir la sang freda en formar-se un grup de set corredors

L'infern del nord va coronar un autèntic diable en l'edició d'aquest any amb la victòria de l'alemany John Degenkolb (Giant) en la París-Roubaix. El corredor alemany, de 26 anys, sempre va estar en els llocs capdavanters, va trencar la cursa en el moment oportú i va aconseguir un triomf de mèrit al velòdrom de Roubaix en imposar-se a l'esprint al grupet de set corredors que van arribar plegats al final. Degenkolb va ser segon en l'edició de la París-Roubaix de l'any passat i fa unes setmanes ja es va imposar en una altra clàssica, la italiana Milà-Sanremo.

Els 253,5 quilòmetres de recorregut amb 27 trams de llambordes, quasi 60 quilòmetres, van significar una tortura per als corredors i només els més forts van arribar amb possibilitats de triomf al final. La prova va ser ràpida a l'inici i hi va haver escapades, però els equips dels velocistes les van poder controlar. El Katuixa del noruec Alexander Kristoff, que venia de dues setmanes amb victòries en tres proves, també va intentar controlar la cursa, però el seu líder no es va trobar bé en els primers trams de llambordes i només al final es va refer.

La victòria es va començar a decidir a dotze quilòmetres del final amb l'escapada dels belgues Yves Lampaert (Etixx) i Greg van Avermaet (BMC). Dos quilòmetres després va ser Degenkolb qui va deixar el grup principal, i com que era un dels favorits, el va acabar de trencar. La seva persecució en solitari el va portar a atrapar els escapats uns quilòmetres després, mentre que darrere seu es va formar un grupet de quatre corredors. Els set corredors es van ajuntar a menys de dos quilòmetres del final i es va plantejar l'esprint. Lampaert va imposar el ritme en el darrer quilòmetre per afavorir el seu company d'equip Zdenek Stybar, però ningú va poder superar la força de Degenkolb, que va guanyar amb claredat.

El britànic Bradley Wiggins es va retirar del ciclisme en ruta en aquesta cursa, la seva preferida. El corredor de l'Sky era un dels favorits i tenia la intenció de lluitar per la victòria, però no va poder entrar en el tall definitiu i va ser divuitè a 31 segons del guanyador. El britànic, guanyador del Tour i de la contrarellotge olímpica el 2012, torna al ciclisme de pista –en què va començar–, per preparar els Jocs Olímpics del 2016.