Més esport

Maadid, més català que mai

Ciclisme. Anna Ramírez guanya la Titan del desè aniversari, amb dues catalanes més al podi; en nois, Zugausti és segon i Colomé, cinquè

El teatre del complex hoteler Xaluca, a Maadid, va parlar més català que mai ahir a la nit en la gala d'entrega dels premis de la Titan Desert by Garmin. En l'edició del desè aniversari de l'aventura per etapes en BTT –en la cinquena, de navegació al cent per cent, es va perdre un participant que va arribar entrada la matinada– el colombià Diego Tamayo (Trek) va guanyar el seu primer triomf en la general –va dir que el 2016 vol defensar-lo– després d'aconseguir el mallot vermell en la cinquena etapa i havent estat a un segon del líder des de la primera fins aleshores. I Anna Ramírez (Orbea Primaflor) va guanyar, amb mà de ferro, la general femenina per succeir Clàudia Galicia en el palmarès, i amb dues catalanes més al podi de la general. De fet, Sandra Santanyes va ser quarta i Anna Villar, vencedora el 2012 i antecessora de Galicia; cinquena. Però és que, a més, el basc establert a Barcelona (marit de Jordà, tercera) Ibon Zugausti va ser segon i millor màster, Oriol Colomé (Bicis Esteve) va fer valer el triomf de la quarta etapa de cinquè absolut i Guillem Muñoz, el segon en la tercera per haver estat sisè. Josep Termens i Robert Bou van ser els dos primers sub-23.

Desert

L'holandès Bram Rood (KMC) va arribar a 8 segons de Juan Pedro Trujillo en l'última etapa (65 km), el passeig en homenatge als finishers fins a Maadid, i Mayalen Noriega va obtenir el seu primer triomf parcial. Però el primer d'arribar i Óscar Pereiro, que no li va aguantar la roda, haurien fet un recorregut alternatiu –el tercer cop en sis dies que el gallec fa un intent estratègic– que els va donar quatre minuts en el CP1 però que hauria estat il·legal ja que falta que l'organització ho verifiqui als propers dies mitjançant imatges enregistrades. La versió no oficial és que sense passar per l'arc de sortida, van fer una volta per darrere l'hotel i, de moment, els seus llocs a la classificació són deserts.

General masculina
1r. Diego Tamayo (Trek)
22h45:49
2n. Ibon Zugausti (Probike)
a 5:02
4t. Enrique Morcillo (Scott)
a 14:12
5è. Oriol Colomé (Bicis Esteve)
a 18:27
General femenina
1a. Anna Ramírez (Orbea)
27h48:33
2a. Mayalen Noriega (Orbea)
a 41:32
3a. Sandra Jordà (Probike)
a 1h37:18
4a. Sandra Santanyes (Orbea)
a 1h51:28
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)