Voleibol

La regeneració del planter

Voleibol. El CVB Barça afronta la quarta temporada consecutiva en la superlliga femenina amb un equip amateur que aspira a jugar la copa i segellar de nou la permanència sense patir

El CVB Barça afrontarà a partir d'avui a la pista del Fígaro Peluqueros Haris de Tenerife la quarta temporada consecutiva i la setena global en la superlliga femenina amb l'objectiu de fer un bon paper i sobreposar-se a les baixes de les jugadores internacionals Mabel Caro i Anna Newsome, que han iniciat aventures en el voleibol internacional. L'únic equip català a l'elit tant masculina com femenina va acabar setè el curs passat després d'haver-se classificat per jugar les competicions europees els dos cursos anteriors i tornarà a buscar la permanència amb un equip bàsicament format en el seu planter, tot un mèrit en el marc d'un conjunt exclusivament amateur en què cap jugadora cobra. El CVB Barça, dirigit pel tècnic argentí Xavier Perales des de l'inici del curs passat, ha incorporat la col·locadora veneçolana Mayra Vázquez –exinternacional–, procedent del segon equip de l'Alcobendas –es desplaça a Barcelona per motius personals–, i l'oposada de 20 anys Ana Muller, recentment internacional i germana de Sofia Muller que jugava al primer equip de l'Alcobendas i tenia ganes de provar l'experiència blaugrana. Perales n'està satisfet: “Hem compensat bé les baixes amb els dos fitxatges i hem fet una pretemporada molt bona.”

El CVB Barça té un pressupost de 300.000 euros, dels quals uns 60.000 aniran destinats al primer equip. Viu de les subvencions del Barça, l'Ajuntament i la Generalitat i de les quotes que paguen mensualment les jugadores del seu planter. És a dir, els seus pares. Un gran esforç col·lectiu per tenir un equip en l'elit amb una base potentíssima. El primer dels tres desplaçaments que ha de fer aquest curs a les Canàries –dos a Tenerife i un a las Palmas– li costarà pels volts de 3.000 euros. “Havíem comprat els bitllets amb molta antelació, però hem tingut la mala sort que cau en el pont del 12 d'octubre i això ha encarit el desplaçament”, explica Georgina Tomàs, la presidenta del club. Els altres desplaçaments d'una divisió ruïnosa formada per onze equips són a Menorca, Alcobendas, Madrid, Càceres, Logronyo, Pamplona i Haro (la Rioja). Tomàs subratlla les grans diferències econòmiques entre els clubs capdavanters, com el Naturhouse Logronyo, el Leadernet i l'Haris i el CBV Barça. També posa l'exemple canari com a paradigma del voleibol subvencionat: “A Tenerife hi ha dos equips en la superlliga i dos en la superlliga 2 gràcies al suport institucional.” El CVB Barça té també un segon equip a la primera estatal, tercera categoria, per anar foguejant les promeses i esmorteir el salt. En total, són més de 200 noies coordinades en una logística enrevessada que inclou quatre pavellons que l'entitat ha de llogar i pagar: l'Hospitalet Nord, l'INEF, la residència Blume i l'Illa.

PROTAGONISTA

El nostre debut a Tenerife contra un dels grans ens servirà per agafar mides
Xavier Perales
TÈCNIC CVB BARÇA
La plantilla
2. Nerea Sánchez (oposada)
1m88
3.Clara Carbonell (receptora)
1m77
4.Maria Gomila (lliure)
1m58
7.Camila Maldonado (central)
1m88
8. Ana Muller (receptora)
1m83
9. Mireia Carmona (col·locad.)
1m75
10. Laura Carmona (lliure)
1m72
12. Sofia Muller (oposada)
1m82
14. Mayra Vázquez (col·locad.)
1m75
16. Mireia Orozco (receptora)
1m79
Entrenador:
Xavier Perales.
Ajudants:
Adrián Fiorenza i Lluís Enric Molada.
Històric en la superlliga
2014/2015
7è lloc
2013/2014
3r lloc
2012/2013
4t lloc
2001/2002
10è lloc
2000/2001
10è lloc 1999/2000
12è lloc
Hem compensat bé les baixes amb els dos fitxatges i hem fet una bona pretemporada competint contra equips de nivell
El nostre primer objectiu és acabar la primera volta entre els sis primers per jugar la copa. La superlliga ha crescut

Catalanes pel món

La central Mabel Caro provarà sort al Charleroi belga, mentre que la col·locadora Anna Newsome militarà al Neruda de la sèrie A-1 italiana. Una altra exjugadora del CVB Barça, Maria Segura –a la imatge–, complirà la segona temporada en l'A-2 de la lliga transalpina a les files del Trentino. En la superlliga espanyola, Anna Espadalé, també exjugadora del CVB Barça i l'exjugadora de l'Esplugues Silvia Araco, militen al Leadernet, un dels forts. La lliure Judit Llabrés juga amb l'Haro Rioja i Sara Esteban i Raquel Brun formen part de l'Avarca Menorca. “Les nostres jugadores que despunten volen provar sort a fora en equips professionals quan acaben els seus estudis. És normal”, explica Tomàs, que destaca el prolífic planter blaugrana. “Amaranta Fernández va jugar amb nosaltres en la seva etapa inicial”, recorda amb orgull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)