Hoquei sobre herba

Bonica, però complicada

Hoquei sobre herba. L'Egara debuta avui (12.30 h) en la primera fase de l'Euro Hockey League, la competició que més il·lusió genera a la plantilla i que més exigirà al conjunt ratllat

L'Egara torna avui a Europa. A Hamburg, una de les meques de l'hoquei sobre herba, l'equip egarenc es juga les garrofes en la primera fase de l'Euro Hockey League (EHL). És el primer pas per ser a la KO16, la fase decisiva de la màxima competició continental. Però no val a badar perquè un error pot penalitzar tota la feina que ha fet el conjunt que dirigeix Patricio Keenan des que va començar el curs. “És un format molt mal parit perquè t'ho jugues tot a cara o creu. No és com el futbol, que pots començar a mig gas i després entonar-te. Si falles ara, te'n vas cap a casa”, diu Claudi Quera, un dels referents ofensius de l'Egara. Com van dir El Pets en una de les seves cançons, “la vida és bonica, però complicada”. Com l'EHL, vaja.

El ratllats han de quedar primers del grup D, on també hi ha l'East Grinstead anglès (avui, 12.30h) i el Monkstown irlandès (demà, 11.45h), dos conjunts que posaran molt cara la classificació. Ahir van empatar entre ells en el duel inaugural. “Vam tenir mala sort. Ens tots els grups hi ha un favorit clar però en el nostre no. Tot està molt obert”, es lamenta Quim Broto, peça clau en l'eix de la defensa ratllada. “Suarem molt amb els anglesos perquè són un equip molt estàtic que mai no regala res”, analitza Tommy Kennan, jugador de l'Egara, que va estar-se a Anglaterra durant una època. “El Monkstown té quatre jugadors que formen part de la selecció irlandesa que va guanyar la medalla de bronze en l'últim europeu”, hi afegeix Broto, que considera que hauran de suar sang per passar. “Patirem molt”, augura Pol Gispert, sospirant. El més jove del grup és un dels cinc valors de la pedrera egarenca que enguany debutaran en l'EHL. “L'any passat vaig viatjar amb l'equip però vaig ser un dels descartats. Va ser una experiència extraordinària. Enguany, que, en principi, he de jugar, serà encara millor”, assegura Pep Codina, un dels altres debutants de l'equip.

Un dels factors que complicarà més les coses al conjunt de Patricio Keenan són les baixes. En les dues primeres setmanes de competició s'han lesionat homes de molt pes, com Vicenç Ruiz, internacional amb la selecció espanyola, i un referent com Pere Arch. “L'equip no està on haguéssim volgut en l'inici de la temporada, però la golejada contra el Taburiente en la darrera jornada de lliga ens ha donat molta moral de cara a l'EHL”, confessa Claudi Quera. Ara, però, les lamentacions no valen per a res. El repte és bonic, però complicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)