Hoquei sobre herba

Hoquei sala

Herència legítima

Fills dels jugadors de les Fonts s'ajunten, per segon any consecutiu, per retre homenatge als seus pares

Inicien la competició el 8 de gener

De pares a fills, l'estima per l'hoquei passa de generació en generació. Sobre herba o sobre el parquet de les pistes d'hoquei sala, l'esport de l'estic és d'una marcada tradició familiar. Els Freixa, els Malgosa, els Oliva, els Comerma o els Amat. Cognoms que sonen cada cap de setmana a l'Egara, al Junior o a l'Atlètic Terrassa. Els joves aprenen dels
pares fins que acaben transmetent la passió als fills.

Fa unes dècades, les Fonts comptava amb estics de molts galons com el de Jordi Oliva, Ramon Romeu o Joan Carles Garcia, representants de l'hoquei de casa nostra. Ara fa un any, fills d'aquells jugadors van voler retre'ls homenatge seguint el seu llegat en un renovat les Fonts, que va aconseguir l'ascens a la màxima divisió catalana farcit de jugadors de diverses procedències. “Ens vam retrobar en una festa al club. Alguns seguíem mantenint contacte amb aquelles instal·lacions que ens havien vist créixer, però d'altres no. Era una bona manera de refer aquells vincles”, explica Javi Garcia, un dels membres de l'equip. Roc Oliva –jugador internacional de l'Atlètic Terrassa–, Pepe i Ramon Romeu –puntals de la columna vertebral de l'Egara– i el mateix Garcia– davanter del Junior– van agafar les regnes d'aquella història en què també hi ha homes de la talla d'Oriol Peremiquel (Dragons), Marc Pujal (Atlètic), Santi Morera (Atlètic), Pere Autonell (Junior) i Franc Dinarès (Egara), entre d'altres. Enguany, la convocatòria amb la selecció espanyola de Roca Oliva i Pepe Romeu, i les planificacions de la temporada d'hoquei sobre herba –s'atura fins a finals de febrer– han fet que l'equip s'hagi de reforçar amb l'egarenc Pere Arch i amb el blaugrana Coke Falguera, que també és fill d'un dels membres d'aquell equip de les Fonts. “Els diferents clubs ho han entès i ens han posat facilitats en la mesura que podien. Els estem agraïts”, reconeix Garcia. La competició comença el dia 8 de gener amb una fase de grups en què l'equip competirà amb el Junior, el Barça, el Terrassa i l'Egara. “Ens hem marcat com a objectiu arribar a les semifinals però, sobretot, passar-nos-ho bé jugant junts i retre homenatge a aquell equip que formaven els nostres pares”, conclou Garcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)