Voleibol

El Barça torna a l'elit

Voleibol. Cap equip català masculí ha jugat la superlliga en les cinc últimes temporades i els blaugrana trenquen la tendència negativa

El Barça va segellar diumenge amb un triomf contra el Xàtiva (3-1) l'ascens a la superlliga, el tercer de la seva història a la màxima categoria del voleibol estatal després dels aconseguits el 1971 i el 2008. Els blaugrana són tercers de la superlliga 2 i s'han assegurat, amb 14 triomfs i només 5 derrotes, la segona plaça d'ascens a tres jornades del final. L'èxit omple un buit de cinc temporades sense equips catalans masculins a l'elit des que tant el Barça com el Sant Pere i Sant Pau hi van renunciar l'estiu del 2011. El Can Ventura Palma, segon, és l'altre equip que puja, mentre que el líder, el Palència 2016, no hi té dret perquè està format per la selecció espanyola júnior. El tècnic Sergi Bosch dirigeix una plantilla amateur que ha combinat jugadors d'experiència amb gent jove del planter. D'entre els veterans destaca l'aportació del col·locador morellenc de 37 anys Jordi Gens, un internacional que ha jugat diverses lligues europees i asiàtiques –França, Grècia, Xipre i Iran– i que va debutar en la màxima categoria estatal el 1996 a les files del Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

També són bàsics alguns jugadors que ja havien estat fonamentals en l'última etapa del club a la superlliga (2008-2011) com els receptors Ángel Galindo, Aaron Gámiz i Sergi Martín o el central Jordi Marcé. L'oposat titular és Germán López, i Sergi Mata és l'altre central habitual. Òscar Gabàs és el lliure titular. Completen el bloc el col·locador Carlos Caimari, l'oposat Jordi Vallès, els centrals Kevin Bordas i Ivan Lanza, els receptors Eric Hernández i Jonathan Artero i el lliure Ricard López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)