Voleibol

Premi gros a la feina de base

Voleibol. El Club Voleibol Sant Cugat, amb un equip constituït per una majoria de jugadores formades a la casa i amb cinc integrants d'edat juvenil, torna a la Superlliga 1 i culmina un gran curs

“No és l'ascens del primer equip, és el triomf de tots els entrenadors i equips tècnics de la base. Gent de casa molt jove que ja fa temps que treballa en la bona direcció.” Paraules de Rafa Ruiz, l'entrenador del Club Voleibol Sant Cugat, equip que, des de dissabte, és un nou conjunt de la Superlliga 1, la màxima categoria del voleibol estatal. El conjunt vallesà va superar el Torrelavega dissabte al pavelló de Valldoreix per 3-0 i va segellar un ascens que ja feia dues temporades que anhelava. “Encara no ens ho creiem. Ho començarem a assimilar quan iniciem la temporada que ve”, explica Júlia Bonet, la capitana santcugatenca.

Amb un pavelló ple a vessar, el Sant Cugat va confirmar l'ascens en el tercer matchball. “Havíem perdut dos partits seguits de play-off, però teníem coixí. Va ser un cop dur perquè, entre la lliga i la fase d'ascens, feia 16 partits que no perdíem. Tot i això, no ens passava pel cap no pujar”, comenta Bonet, que assegura que durant l'escalfament va passar molts nervis. “Hi havia més afició que mai, tambors, càntics... Va ser bonic, però l'ambient era tens i ens van posar una pressió afegida molt gran”, admet la capitana santcugatenca. I, amb el darrer punt i amb l'ascens a la butxaca, l'equip més jove de la categoria, amb una mitjana de 20 anys i cinc jugadores juvenils a les seves files, saltava d'alegria.

L'estiu del 2013, el club santcugatenc va aprofitar la renúncia del Pinguela per accedir a la Superlliga, però el primer equip de l'entitat va patir moltíssim i va acabar descendint el mateix any. És l'única participació santcugatenca en la màxima categoria del voleibol estatal en els últims 10 anys. I la de l'any vinent serà la vuitena en els 28 anys d'història del club. “La 13/14 va ser una temporada molt dura, perquè no teníem l'experiència necessària per competir en una lliga en què les jugadores són professionals”, admet la capitana santcugatenca, Júlia Bonet.

L'any vinent serà diferent. “Moltes vegades no pots afrontar les ofertes econòmiques dels altres equips, però l'ascens suposa fer un salt endavant i podrem garantir que les jugadores que formem a casa marxin a la recerca de més nivell”, comenta Rafa Ruiz, l'entrenador del Sant Cugat, un club que dissabte va veure premiada la seva feina de base. “Fer-ho així, amb els valors que defensem, és més bonic”, conclou, cofoia, la capitana.

LES REACCIONS

No és l'ascens del primer equip, és el triomf de tots els entrenadors i equips tècnics de la base
Rafa Ruiz
entrenador del CVSC
Assolir un ascens de la manera com ho hem fet, amb els valors de casa, és més bonic
Júlia Bonet
capitana del CVSC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)