Més esport

Jocs de Rio 2016

El calendari

Un ‘non stop' de setze dies

El calendari. Algunes figures mundials ja entren en acció avui, el primer gran dia de competició

Un dels grans atractius d'uns Jocs Olímpics és la possibilitat d'anar seguint sense solució de continuïtat algunes grans estrelles de l'esport mundial en les disciplines més diverses. La primera jornada autèntica de competició, deixant de banda alguns partits de futbol i alguna fase prèvia, és la d'avui. Es pot dir que la cosa començarà a foc lent, però amb la presència de noms que, si no són llegenda, van pel camí de ser-ho.

L'equip de bàsquet dels Estats Units, que s'ha instal·lat en un transatlàntic de luxe –amb això està tot dit– fa la seva estrena a mitjanit contra la Xina. Es preveu, doncs, un espectacle en tots els sentits de Kevin Durant i companyia, que en els partits de preparació ja han apallissat tots els rivals.

També ha aixecat gran expectació la cursa de fons de ciclisme, sobretot perquè s'ha buscat un recorregut en què les grans figures del ciclisme mundial es puguin lluir, des del favorit número 1 per a les apostes Alejandro Valverde, fins al recent vencedor del Tour, Chris Froome, que busca un doblet inèdit.

La primera setmana dels Jocs, com és tradició, és la de les proves de natació. La primera gran figura que es pot coronar amb l'or és el polèmic nedador xinès Sun Yang en els 400 m lliure. A Londres ja va guanyar aquesta prova i també els 1.500 m, distància en la qual és recordista mundial. Per veure la final haurem d'aguantar desperts, això sí, fins a 2/4 de 4 de la matinada.

Un altre dels grans esports olímpics que arranquen avui és la gimnàstica, amb la fase prèvia masculina, en la qual ja hi haurà totes les grans figures, com ara el japonès Kohei Uchimura.

L'estrena

El partit Espanya-França femení serà l'encarregat aquesta tarda d'inaugurar la història olímpica del rugbi de set. Els esports d'equip més tradicionals, com ara el waterpolo i l'hoquei sobre herba, també comencen amb una forta presència catalana. L'equip espanyol masculí de waterpolo disputa un clàssic contra Itàlia –rival en la final del 1992–i el d'hoquei sobre herba se les haurà amb el Brasil, un combinat amb nul·la experiència olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)