Motociclisme

Moto GP

GP de la República Txeca

Cinc pilots, nou curses, vint-i-sis punts

Motociclisme. Brno és l’escenari de la represa del mundial de Moto GP, una recta final amb Márquez, Maverick, Dovi, Rossi i Pedrosa apuntant alt

El campionat del món de Moto GP més igualat de la història en aquest punt de la trama, a mitja funció, reprèn l’acció a l’emblemàtic i majestuós Brno. Singular pels seus constants canvis de direcció, les fortes frenades combinades amb les zones d’acceleració i els seus característics pendents, enfilant o en descens, el traçat propietat del pare de Karel Abraham és el punt de partida de la segona part del certamen, un mundial de nou actes al qual aspiren cinc pilots separats avui per només 26 punts, una cursa: Marc Márquez, Maverick Viñales, Andrea Dovizioso, Valentino Rossi i Dani Pedrosa. Guanyadors tots ells d’algun gran premi però també amb un o dos zeros al sarró, tots cinc saben que cal ser al davant en les curses per atacar el títol amb propietat, però també que, amb la igualtat imperant i la competitivitat d’altres pilots com ara Zarco, Folger, Crutchlow, Petrucci i Lorenzo, qualsevol errada, per petita que sigui, podria pagar-se molt cara quan sigui l’hora de passar els comptes finals. No es pot guanyar sempre, però tampoc es pot fallar més.

Líder del campionat per primera vegada després de vèncer a Sachsenring, Márquez, que en Moto GP només va vèncer a Brno el 2013, és necessàriament la referència de la graella. Perquè mana en el campionat i perquè fa quinze dies ell, Pedrosa i Crutchlow van fer a Brno dos dies de proves, en què van provar un nou xassís i, en qualsevol cas, van equilibrar la moto als quasi cinc quilòmetres i mig del circuit centreeuropeu. I enguany, amb la imprevisibilitat del rendiment dels Michelin, haver fet un test previ en un circuit ha estat, pel cap baix, sinònim de podi.

Vam provar moltes coses al test, però a veure com responen els neumàtics perquè ara fa molta més calor que aleshores
Marc Márquez
He descansat i desconnectat i, sabent la feina que han fet a fàbrica, tinc moltíssimes ganes de tornar a l’acció
Aleix Espargaró
Brno és una de les pistes més boniques però també més difícils del mundial. Córrer aquí és sempre fascinant
Andrea Dovizioso
M’he entrenat pensant a estar especialment bé aquí i a Àustria. Ara ja no hi ha marge per a les errades
Maverick Viñales
L’entrenament que vam fer aquí fa dues setmanes va ser molt positiu i aquest és un dels circuits que més m’agraden
Dani Pedrosa
Aquest campionat és encara molt obert i el nostre objectiu ha de ser acabar cada cursa al podi per poder disputar-lo
Valentino Rossi
Per a mi ha estat un mes de treball físic molt intens per recuperar-me del tot. Ha anat bé i em sento fort
Àlex Rins

Tornen Vierge i Arenas

El Gran Premi de la República Txeca servirà perquè Xavi Vierge (Tech 3) en Moto 2 i Albert Arenas (Aspar Mahindra) en Moto 3 tornin a l’activitat després d’haver-se recuperat de les respectives lesions. En el cas del pilot de Castellbisbal, de la fractura en un dit que es va fer dissabte a Assen, mentre que el gironí reapareix després de perdre’s Montmeló, Assen i Sachsenring per una fractura de clavícula. De la cursa d’Alemanya, també van sortir-ne masegats Àlex Márquez, amb una fractura a l’apòfisi d’una vèrtebra cervical, i Àxel Pons, que va caure en el warm-up i no va rebre el vistiplau per córrer tot i no tenir cap lesió seriosa. En tots dos casos, la seva tornada a l’activitat estava garantida de feia dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)