Motociclisme

Premi al més valent

Motociclisme. L’australià Jack Miller es calça els pneumàtics de sec en un circuit mig xop abans que ningú i en una última volta sensacional fa la seva primera ‘pole’ en MotoGP

L’australià Jack Miller (Ducati) va aconseguir una sorprenent pole en la volta final de MotoGP de la qualificació del Gran Premi de l’Argentina quan va batre per poc més d’una dècima Dani Pedrosa (Honda), quan ja es dirigia als boxs a celebrar el seu primer lloc. Miller, que sortirà per primer cop en la posició preferent en un gran premi de MotoGP, ho farà gràcies a la seva audàcia i valentia ja que va ser el primer pilot a atrevir-se a posar els pneumàtics de sec quan el circuit de Termas del Río Hondo estava encara mig xop.

Fins a la decisió de Miller, pràcticament tots els favorits de la Q2 –Lorenzo es va quedar fora– estaven a la pista amb pneumàtics de pluja i el guió semblava que es compliria amb Márquez, dominador de tots els entrenaments previs i autor de quatre poles seguides al mateix circuit, marcant els temps més ràpids en els primers sectors.

A partir de llavors, els dubtes es van instal·lar en tots els equips quan Miller va sortir a la pista amb les rodes llises. Els que van trigar més a decidir-se a fer el canvi ho van pagar car. Entre ells, Márquez que es va haver de conformar amb un discret sisè lloc. Pitjor, però, li va anar al seu gran rival al mundial, Dovizioso, que sortirà més enrere (vuitè).

Molt més profit van treure de la qualificació Tito Rabat i Àlex Rins, que es van trobar lluitant per sortir de la primera línia fins al darrer instant i van demostrar que si les condicions de la cursa són com les d’ahir poden aspirar a lluitar, si no pel podi, sí pels cinc primers llocs. Aleix Espargaró (Aprilia), que va ser el millor de la Q1, va sortir llançat en la Q2 i va fer el millor temps de tots mentre els pilots estaven a la pista amb pneumàtics de pluja.

Xavi Vierge s’estrena

El pilot de Castellbisbal, de l’equip Kalex Dynavolt, va aconseguir la primera posició preferent de la seva carrera en el mundial de motociclisme en la qualificació de Moto2. El pilot, que és a punt de fer 21 anys, disputa el seu tercer mundial complet i el millor resultat en cursa és el segon lloc de Motegi, l’any passat.A diferència de Miller en MotoGP, Vierge va aprofitar una última volta sensacional amb els pneumàtics de pluja –amb dos ensurts inclosos– per millorar el temps de Baldassarri, que s’ho va mirar des del box quan ja es veia amb la pole a la butxaca.

Gran reaparició d’Albert Arenas

El gironí, que es va fracturar la clavícula dreta en el warm up del primer GP de la temporada, va arribar a Río Hondo amb l’alta encara fresca i, després d’un divendres de tempteig, ahir fa fer un salt endavant considerable sobretot en la qualificació. La seva KTM de l’equip Nieto tancarà la quarta fila, que compartirà amb pilots top com Andrea Migno i Jaume Masià. Arenas va cedir gairebé 9 dècimes al més ràpid, l’italià Tony Arbolino (només una temporada en el mundial i mai a primera fila), el primer pilot nascut al segle XXI que fa la pole.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)