Ral·lis

Ogier guanya el Tour de Còrsega i es distancia en la general

Motor. El vigent campió del món aconsegueix a Aiacciu la tercera victòria en els quatre ral·lis disputats

Sébastien Ogier (Ford) ha guanyat aquest migdia el Tour de Còrsega, la quarta prova del mundial de ral·lis i la tercera victòria del vigent campió del món. Segon ha acabat Ott Tänak (Toyota) i tercer, Thierry Neuville (Hyundai), l’altre pilot vencedor del 2018 (a Suècia).

Les diferències al capdavant fan ben palès el domini del francès, que ha avantatjat l’estonià de més de mig minut i el belga, de més d’un minut. Semblava que el rival més fort d’Ogier seria Sébastien Loeb (Citroën), però l’alsacià va sortir de la carretera en el segon tram del ral·li i ha acabat enfonsat en la general, per bé que dissabte va fer tres escratxs, tants com Ogier divendres. Només Esapekka Lappi n’ha fet més, quatre en total, incloent-hi l’últim, el power stage, premiat amb cinc punts.

El finlandès, però, ha perdut dos minuts en el primer tram d’avui –ha trencat una roda en colpejar una vorera– i del quart lloc ha caigut al sisè, rere Dani Sordo (Hyundai) i Elfyn Evans (Ford), tots dos a més de dos minuts d’Ogier.

Ara el cap de files de Ford suma 84 punts, seguit per Neuville (67), Tänak (45) i Mikkelsen (41), només setè a Aiacciu. En la general de marques, Hyundai manté el primer lloc (111 punts), empaitada per Ford (107) i Toyota (93).

En WRC2, Nil Solans i Miki Ibáñez (Ford R5) han acabat vuitens, molt lluny del vencedor Jan Kopecky, pilot oficial d’Skoda. El de Matadepera va haver de plegar divendres per l’avaria de l’embragatge i es va haver de reenganxar a la prova amb una forta penalització, igual que Loeb.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)