Més motor

L’espectacle dels GT al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motor. El Festival de la Velocitat és la cloenda de les Blancpain GT Series i ofereix un munt d’al·licients al pàdoc i a la pista. Àlex Riberas s’hi juga el títol absolut

Aquest cap de setmana, del 28 al 30 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya celebra la tercera edició del Festival de la Velocitat, la festa del motor muntada a l’entorn de la cloenda de les Blancpain GT Series, el campionat de GT3 més important d’Europa.

El recinte de la instal·lació vallesana s’omplirà amb un munt d’al·licients, com ara la concentració de cotxes modificats MOD.A.S Car Show; la final europea del concurs Nissan GT Academy Program de SimRacing, i la transformació d’un Porsche 924 de 1978, de l’Escuderia Nou Onze, per l’artista grafiter Xupet Negre, a més d’una zona comercial al pàdoc. En paral·lel, a la pista es disputaran nou curses de cinc campionats diferents, que culminaran diumenge a les tres de la tarda amb la prova reina de tres hores de les Blancpain GT Series, amb la participació de diversos pilots catalans capdavanters.

El títol en joc

El pilot de casa que té més opcions de coronar-se a Montmeló és Àlex Riberas, que ja s’ha proclamat subcampió de la copa Sprint. El barceloní i el seu company Christopher Mies són segons en la general absoluta del campionat amb 127,5 punts, 18,5 menys que Raffaele Marciello, campió de la copa Sprint i líder en solitari de la taula absoluta amb el Mercedes AMG GT3 número 88. Riberas i Mies compartiran l’Audi R8 LMS número 1 amb Dries Vanthoor, i necessiten guanyar o ser segons per tenir possibilitats de desbancar Marciello. L’italià tindrà dos companys d’alta volada: Tristan Vautier i el també barceloní Dani Juncadella, vencedors de la cursa del Circuit de Barcelona-Catalunya l’any passat (llavors amb el porto-riqueny Félix Serrallés).

El tercer pilot català és Albert Costa, que pilotarà el Lexus RC F GT3 número 14 al costat de Christian Klien i Marco Seefried. El trio té possibilitats de coronar-se campió en la copa Endurance de les Blancpain GT Series, que també lidera Marciello en solitari i en què els quinze primers equips classificats –incloent-hi Riberas i els seus companys– encara tenen possibilitats matemàtiques.

I el quart serà el lloretenc Miquel Molina, que compartirà el Ferrari 488 GT3 número 72 amb Mikhail Aleshin i Davide Rigon. En una graella espectacular amb 52 cotxes també hi serà el pilot amateur Toni Forné en la copa Pro-Am, amb Frank Stippler i Mike Hansch (Audi R8 LMS número 888).

A banda d’aquests, altres cotxes capdavanters en acció seran el Bentley Continental GT3 (amb Andy Soucek), el Lamborghini Huracán GT3, el BMW M6 GT3, el Porsche 911 GT3 R, el Nissan GT-R Nismo GT3, el McLaren 650 S GT3 i l’Aston Martin V12 Vantage.

Les proves de suport del campionat Blancpain disputaran sengles curses dissabte i diumenge. Seran la Blancpain GT Sports, la Porsche Carrera Cup França, la Peugeot 308 Racing Cup i el campionat francès de GT, amb 39 cotxes de la categoria GT4. En aquest últim campionat hi correran el pilot de kàrting Lluc Ibáñez i el Jove Pilot del Circuit de Barcelona-Catalunya Xavier Lloveras, amb el mateix Ginetta G55 GT4 de l’equip de Granollers NM Racing amb què van vèncer la seva categoria en les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez, fa encara no tres setmanes. Per la seva banda, l’equip vigatà Baporo farà córrer un Audi R8 LMS GT4 per al barceloní Daniel Díaz-Varela i l’andorrà Manel Cerqueda.

Les entrades per gaudir de l’espectacle són a la venda a partir de 10 euros al web del Circuit de Barcelona-Catalunya (circuitcat.cat) o al web del Festival de la Velocitat (festivaldelavelocidad.com), i permeten l’accés lliure al pàdoc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)