Motociclisme

Un altre rècord de Márquez

Motociclisme. GP de Tailàndia. El cerverí es converteix en el primer pilot que obté la ‘pole’ passant abans per la repesca de la Q1 per culpa d’una caiguda en l’entrenament lliure 3

Marc Márquez (Yamaha) va aconseguir ahir al matí la posició preferent del GP de Tailàndia al davant de l’italià Valentino Rossi (Yamaha) i afegint un nou rècord al seu catàleg de proeses. El cerverí és el primer pilot que obté la pole tot i haver de passar abans per la repesca de la Q1. El líder indiscutible del mundial va passar el tall com si res i sense temps per descansar es va assegurar el primer lloc de la graella. Márquez va segellar la seva 50a posició de preferent en Moto GP –la quarta del curs– amb un nou mètode. La Ducati de Dovizioso, tercer, i les reviscolades Yamaha del sorprenent Rossi, segon, i Viñales, quart, van estar més a prop que mai després d’un oportú canvi en el repartiment de pesos per carregar més quilos al tren posterior. La cursa d’avui es presenta incerta i disputada. No en va, entre el primer i el dotzè, Álvaro Bautista, només hi va haver un marge de vuit dècimes.

Una caiguda en perdre la roda de davant en l’entrenament lliure 3 va obligar Márquez a afrontar la Q1 com ja li havia passat a Itàlia el 2013 i el 2015 i enguany a Catalunya. No va tenir cap problema per superar-la signant un temps estratosfèric d’1:30.031 –nou dècimes més ràpid que el segon, Àlex Rins (Suzuki)–, el rècord absolut de la categoria. Encès, en la Q2 va prendre el millor temps a Rossi per només 11 mil·lèsimes –1:30.088 per 1:30.099–, tot i no sentir-se’n satisfet perquè havia “forçat massa” comparativament a la Q1. La primera fila la completa Andrea Dovizioso (1:30.227) i la segona la formen Maverick Viñales (Yamaha, 1:30.328), Cal Crutchlow (Honda LCR, 1:30.356) i Andrea Iannone (Suzuki, 1:30.419). Dani Pedrosa (Honda) va ser setè (1:30.458). De la resta de catalans el millor va ser Àlex Rins (Suzuki), amb 1:30.738.

Tres pilots van acabar en la mateixa dècima en la qualificació de Moto2: Lorenzo Baldassarri (Kalex, 1:36.374), Àlex Márquez (Kalex, 1:36.400) i Luca Marini (Kalex, 1:36.408). Els set primers estan en dues dècimes però Xavi Vierge (Kalex, 1:37.069) va quedar prou lluny i és 20è. Edgar Pons i Isaac Viñales van quedar en els llocs 25è i 31è, respectivament. En Moto3, la posició preferent la va signar Marco Bezzecchi (KTM) amb 1:42.235, amb el segon, Jaume Masià (KTM) molt lluny (1:42.697) i amb el líder, Jorge Martín (Honda), encara més distant (1:43.042). Albert Arenas (KTM) va patir i només va ser 17è.

LA DADA

50
posicions preferents
ha obtingut Marc Márquez a Moto GP des que hi va debutar l’any 2013.

EL PROTAGONISTA

He fallat en el temps de la ‘pole’ perquè he forçat massa i he passat el límit. Em veig fort però hi ha riscos
Marc Márquez

Lorenzo no s’hi veu amb cor

Jorge Lorenzo no es va veure amb cor de disputar la qualificació i va decidir que tampoc no disputarà la cursa d’avui a conseqüència de les contusions que té al turmell dret i al canell esquerre –li han detectat una petita fissura al radi–, que es va fer en la tremenda caiguda que va tenir divendres. Reapareixerà d’aquí a dues setmanes a Motegi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)