Motociclisme

El retorn de Viñales

GP d’Austràlia. MotoGP. Primera victòria de l’empordanès en gairebé un any i mig. Márquez abandona per una topada amb Zarco a uns 300 km/h

Victòria reparadora de Maverick Viñales a Phillip Island. L’empordanès feia gairebé un any i mig que no guanyava una cursa, des del Gran Premi de França 2017. També va tallar la pitjor sequera en la història de l’equip oficial de Yamaha, que s’ha allargat fins a 25 curses. L’última victòria de la marca japonesa era la que Valentino Rossi va aconseguir en el Gran Premi d’Holanda 2017. Viñales va aprofitar l’incident que va tenir Marc Márquez amb Johann Zarco, a conseqüència del qual el pilot de Cervera, que la setmana passada es va assegurar el seu cinquè títol mundial de MotoGP, va haver d’abandonar la prova.

Márquez aspirava a encadenar quatre victòries consecutives per primer cop des del 2014. I a fe que ho podria haver aconseguit. Però a Phillip Island sembla que l’acompanyi la malastrugança, ja que no hi ha acabat cap cursa sempre que s’ha assegurat el títol al Japó. Márquez va perdre momentàniament el primer lloc en la sortida, però el va recuperar en la segona volta. Amb un cap de cursa molt atapeït de pilots, els esdeveniments se succeïen l’un rere l’altre. Com la topada entre Àlex Rins i Viñales en la cinquena volta, que sortosament no va tenir conseqüències. Encara no havia acabat aquell gir que tant Dovizioso com Miller superaven Márquez, que queia provisionalment al tercer lloc. Però el català ja no va tenir l’oportunitat de respondre perquè, en el seu següent pas per meta, a uns 300 km/h, Johann Zarco, probablement xuclat per l’aspiració de la moto de Márquez, el va tocar per darrere i va caure. El francès va lliscar per terra unes desenes de metres, però no es va fer res. Márquez va aguantar dret, però els desperfectes a la moto el van obligar a retirar-se.

En aquell moment, Viñales encara no havia connectat amb el cap de la cursa. Anava setè, però en només un parell de voltes ja s’havia posat rere el líder, Dovizioso. Finalment, en el segon parcial de la setena volta, el de Roses va superar l’italià i es va posar líder. El seu ritme era inabastable per als seus rivals, i Viñales va poder obrir un avantatge de gairebé quatre segons quan faltaven cinc voltes per al final. En aquell moment, va abaixar el ritme per no prendre riscos i no va tenir problemes per creuar la meta en primer lloc. Andrea Iannone va prendre el segon lloc a Dovizioso. Àlex Rins va acabar cinquè.

La jornada va ser nefasta per al Repsol Honda, ja que Dani Pedrosa va tenir una caiguda. Zero punts que permeten a l’equip Yamaha posar-se a només setze en la classificació per equips.

PROTAGONISTES

Aquest és un any dur mentalment i ho he passat molt malament. Cal agrair el treball de l’equip amb la moto
Maverick Viñales
Ha estat una lluita difícil. Hem aconseguit un segon lloc valuós. És un pas molt important per a Suzuki
Andrea Iannone
Crec que l’incident no ha estat culpa de Zarco. El rebuf et xucla i és difícil controlar la moto. Per sort estem bé
Marc Márquez
He tocat la roda de Marc i he sortit volant. Anava a 300 km/h. Però estic bé. He passat molta por
Johann Zarco
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)