Motociclisme

Despengen la pancarta de presos polítics de l’ajuntament de Cervera

Motor. Tres persones que ja han estat identificades l’han tret perquè “Márquez celebri el títol com es mereix”. L’alcalde els denunciarà

Tres persones han despenjat aquesta matinada la pancarta en suport dels presos polítics, que ja ha estat tornada a penjar pel propi alcalde, hores abans de la celebració de la victòria del pilot Marc Márquez en el mundial de MotoGP en el consistori de la localitat. A través del seu compte de Twitter, un dels grups de les autodenominades brigades de neteja ha reivindicat l’acció i ha penjat un vídeo que mostra a dues persones despenjant, amb l’ajuda d’un pal, la pancarta, que té el lema “Llibertat presos polítics” i que estava penjada del balcó de l’edifici consistorial des de fa un any i mig.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes (PDeCAT), ha explicat que la policia local ha identificat els autors de l’acció, que no són veïns del municipi, i ha indicat que ell mateix ha tornat a penjar la pancarta retirada. Ha concretat que són tres persones i ha anunciat que presentaran denúncia.

En el seu compte de Twitter, “Groc&Lloc ” defensa la seva acció i anuncia que, gràcies a la retirada de la pancarta, “Marc Márquez podria, ara sí, celebrar el seu campionat mundial”.

Precisament, Márquez celebrarà aquest vespre a la seva localitat natal la seva cinquena victòria mundial de MotoGP, encara que per segon any consecutiu no sortirà al balcó de l’Ajuntament. La celebració del títol de campió del món de Marc Márquez al seu poble, Cervera, ha quedat marcada per la polèmica. A la façana de l’ajuntament hi ha penjada, per acord municipal, una pancarta per la “llibertat dels presos polítics”. Per exigències de les grans firmes que patrocinen el pilot es va demanar que es retirés la pancarta, però l’alcalde s’hi va negar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)