Motociclisme

“Fins diumenge a les tres no pensaré en Honda”

Motor. Jorge Lorenzo confirma en un acte a Barcelona que aquest cap de setmana correrà a Xest la seva última cursa de Moto GP amb Ducati i tot seguit farà el primer test amb HRC

Jorge Lorenzo correrà aquest cap de setmana el GP del País Valencià de Moto GP, vint-i-tres dies després d’operar-se el canell esquerre de resultes d’una forta caiguda en els entrenaments de Tailàndia. Així doncs, diumenge s’acomiadarà de Ducati en l’última prova del curs i dimarts començarà a Xest la pretemporada del 2019 amb una nova muntura i un nou equip, Honda, com a substitut de Dani Pedrosa al costat de Marc Márquez. “Arribo al 80%. La lesió ha evolucionat molt ràpid en dotze dies. A Sepang gairebé no podia anar amb moto, però a València corro segur”, va confirmar a Barcelona, en la presentació d’una línia de joieria per a home de la seva marca, Skull Rider.

El pilot mallorquí va assegurar que, de moment, està centrat a acabar el curs amb Ducati “de la millor manera possible” i que no tem la possibilitat que una nova caiguda pugui comprometre l’estrena amb Honda. “Quan et poses el casc no penses si et pots fer mal, sinó a fer el millor temps. Fins diumenge a les tres de la tarda no pensaré en el test que he de fer amb Honda.”

Tanmateix, sí que ha pensat en el repte majúscul de ser el nou company de Márquez. “Hauré d’aprendre molt d’ell, perquè Marc ha corregut set anys amb aquesta moto i jo la pilotaré per primera vegada”, va reconèixer. “Espero que formem un equip fort que beneficiï les tres parts [Honda i els pilots]”, hi va afegir. És per això que admet que Márquez continua sent el gran favorit. “No puc saber què passarà el 2019, però guanyar a Qatar [primera cita del nou curs] és pràcticament impossible. El més normal és que em costi fins i tot fer un top 5, per la meva inexperiència amb la moto”, va asseverar. Una prudència que potser és fruit del feixuc pas de Yamaha a Ducati fa dos anys. “Em vaig haver de reinventar”, va admetre.

Lorenzo també va ser preguntat per la recent celebració a Cervera del setè títol del seu futur company i el fet que Márquez no sortís al balcó de l’ajuntament per la presència d’una pancarta en suport dels presos polítics catalans, però va fer el desentès. “No sé ben bé com va anar i a més no parlo mai de política, així que poca cosa puc dir.”

LES FRASES DE LORENZO

Arribo al 80%. La lesió ha evolucionat molt ràpid en dotze dies. A Sepang gairebé no podia anar amb moto, però a Xest corro segur
El pilotatge de la Ducati era tot al contrari que el meu pare m’havia ensenyat a fer de petit. Em vaig haver de reinventar
No serà el final somiat [amb Ducati] després de dos anys intensos. L’equip sempre m’ha tractat bé i, en aquest sentit, els trobaré a faltar

Les tres ‘R’: risc, rebel·lia, revolució

El repte de Jorge Lorenzo el 2019 combina les tres R del lema de la seva marca Skull Rider: risc, rebel·lia, revolució. “Se’m va presentar l’oportunitat d’entrar en l’equip més llorejat de Moto GP i no m’ho vaig pensar dos cops”, va reblar ahir. El pilot i el seu soci Sito Herrera dissenyen ells mateixos els articles de Skull Rider, fabricats a Itàlia. La línia ofereix 70 peces i s’anirà ampliant amb més complements, “fins a arribar a l’estil total look”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)