Motociclisme

El motociclisme honora Pedrosa

Motor. El pilot vallesà és nomenat llegenda de Moto GP la vigília del GP del País Valencià

Dani Pedrosa va rebre ahir a Xest de mans del patró de Dorna Carmelo Ezpeleta i del president de la FIM, Vito Ippolito, la medalla que l’acredita com a llegenda de Moto GP. Era la vigília dels entrenaments lliures del GP del País Valencià, l’última prova del curs i també l’última del pilot de Castellar del Vallès, que als 33 anys posa punt final a divuit anys en el mundial de velocitat, per bé que els pròxims dos cursos serà provador de KTM. “Espero poder continuar en aquest món”, va dir, sense descartar un possible retorn a la competició en el futur, com el que protagonitzarà Sete Gibernau en Moto E, deu anys després de la seva última cursa de Moto GP.

Acompanyat dels seus pares i molts companys pilots, Pedrosa va revelar que no era ben bé conscient d’estar fent l’última cursa: “Sembla que tot això no estigui passant; me n’adonaré després, quan ja hagi acabat.” També va assegurar que no es penedeix de res en una carrera esportiva en què ha obtingut tres títols en les cilindrades petites però sense la corona en la categoria reina: “No canviaria res perquè ha estat el meu aprenentatge; per mi, no hi havia cap altra manera de fer les coses.”

Pedrosa és l’últim vencedor a Xest, i diumenge tindrà l’última oportunitat de pujar al podi abans d’acomiadar-se. La previsió de pluja el cap de setmana és del 100% –90% dissabte–, cosa que podria deslluir la cloenda d’un curs en què els tres títols ja estan decidits. “He de pensar en els tests de dimarts i dimecres, que són més importants que la cursa. Però és una cursa i guanyar serà l’objectiu”, va asseverar Marc Márquez, el campió de Moto GP. La cursa també serà l’última de Jorge Lorenzo amb Ducati, mentre que Maverick Viñales intentarà desbancar el seu company a Yamaha, Valentino Rossi, del tercer lloc de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)