Ral·lis

Ogier suma el sisè triomf seguit en el ral·li de Montecarlo

Motor. El vigent campió bat Neuville per tot just dos segons, Tänak és tercer i Loeb, quart

L’estrena de Sébastien Ogier amb el Citroën C3 no podia ser més reeixida. El pilot de Gap ha estat el vencedor del ral·li de Montecarlo, la primera prova del WRC, al final d’un duel amb Thierry Neuville (Hyundai) que ha durat quatre dies, sempre amb diferències minses entre els vigents campió i subcampió. Ahir el belga es va acostar a tot just quatre dècimes d’Ogier abans de l’últim tram, però el sis cops campió del món va esgarrapar 1.8 segons en l’últim –després de resoldre un problema tècnic amb l’accelerador– i es va imposar per 2.2. És la sisena victòria seguida d’Ogier a Montecarlo, amb tres cotxes diferents (Volkswagen, Ford i Citroën). Si hi afegim la que va obtenir el 2009 amb un Peugeot, quan el ral·li no era puntuable per al mundial, ha igualat el rècord de set triomfs de Sébastien Loeb en el ral·li més famós.

L’alsacià no corria a Montecarlo d’ençà del 2015 i ahir va entrar quart en la seva estrena amb Hyundai, rere Ott Tänak (Toyota), autor de set escratxs en 15 trams disputats, però descavalcat de la lluita per una punxada divendres. Loeb va guanyar dos trams –Ogier, només un– i va complir fil per randa la missió que tenia encomanada. El tercer Hyundai, de Mikkelsen, va plegar dissabte per un error de conducció, però gràcies als punts de Loeb la marca coreana encapçala la classificació de marques amb 30 punts, cinc més que Citroën.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)