Motociclisme

Márquez: “El risc és al meu ADN”

Motociclisme. El campió de Moto GP admet que ha de fer un gran esforç per autocontrolar-se en les curses

A pocs dies de començar el mundial de Moto GP, el defensor del títol, Marc Márquez (Cervera, 1993), va parlar en la presentació de la plataforma televisiva DAZN a l’Estat espanyol sobre la seva trajectòria els últims anys i com afronta el desafiament d’assolir un nou títol mundial de la màxima categoria, que seria ja el sisè. “El 2015 vaig aprendre una lliçó. Hi arribava després de guanyar el mundial de 125, el de Moto 2 i dos títols de Moto GP i em sentia invencible. Estava convençut que ningú em podria guanyar mai, però no només em van guanyar sinó que vaig caure moltes vegades. Em va servir per madurar i entendre que es poden guanyar totes les curses, que el més important és guanyar el campionat”, va explicar Márquez.

Amb tot, el pilot de Cervera no renunciarà al seu estil, que és arriscar-se al màxim per guanyar totes les curses: “Prefereixo guanyar cinc curses i retirar-me en cinc més que no pas quedar quart deu vegades seguides. Prendre riscos forma part del meu ADN, igual que donar-ho tot i mirar de guanyar com sigui sempre que hi hagi una mínima opció. El que passa és que si bé el 2015 intentava guanyar fins i tot quan no hi havia opció, ara he assumit que el campionat és molt llarg i que no totes les curses han de ser a vida o mort. Tinc més autocontrol.”

Segons ell, en aquesta fase d’aprenentatge no ha necessitat suport psicològic professional: “En el meu entorn hi ha els amics, la família i això és el que em dona estabilitat; mai he necessitat el suport d’un especialista.”

Respecte a la possibilitat de canviar el dorsal 93 per l’1 si torna a guanyar el mundial, admet que encara és supersticiós. “El 93 el porto des que tenia 11 anys i he tingut molta sort; si una cosa funciona, no la canviïs.” Márquez també reconeix que el seu caràcter és impossible que canviï: “M’agrada viure el present, ser feliç i dir el que penso, i a no tothom li deu agradar això.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)