Més motor

Belén García debuta amb victòria en la fórmula 4

Motor. És el primer cop que una dona guanya una cursa del campionat d’Espanya

Belén García va fer història diumenge passat en convertir-se en la primera dona que guanya una cursa del campionat d’Espanya de fórmula 4. La pilot de l’Ametlla del Vallès, de 19 anys, es va imposar en la segona de les tres curses disputades al circuit de Los Arcos de Navarra, prova que va inaugurar el campionat d’Espanya. Belén García, de l’equip Global Racing Service, competia fins la temporada passada en els karts i tot just feia el seu debut en un campionat de fórmules. A més d’aconseguir una victòria, va ser la millor dona en dues de les tres curses –també corren aquest campionat Nerea Martí i Irina Sidorkova– i va acabar el cap de setmana amb 19 punts que la situen en el sisè lloc de la classificació general, a només tres del tercer lloc.

García, quinzena en la primera cursa i vuitena en la tercera, va guanyar la segona després de la penalització que van rebre diversos pilots en no respectar una bandera vermella. En la setena volta, un xoc entre dos pilots va fer necessari ensenyar-la. La normativa obliga els pilots a passar per la línia de box, cosa que no van fer tots els pilots. En reprendre’s la cursa, la pilot catalana va acabar onzena, però va avançar un lloc en la classificació per la sanció que un pilot va rebre per haver avançat el cotxe de seguretat. Tot seguit, la resta de pilots que van acabar davant seu van rebre un drive-through per no haver respectat la bandera vermella. Com que la cursa ja havia acabat, finalment van ser sancionats amb 25 segons, cosa que va donar la victòria a Belén García. Pel mateix motiu, la valenciana Nerea Martí va pujar al podi amb la segona posició. “Hi ha hagut una mica de confusió, però l’equip ha fet una feina magnífica i m’ha informat de la bandera al moment. A més, en pista ens l’han ensenyat, i tal i com dicta el reglament hem entat al pit-lane. L’inusual, de fet, és que la resta de pilots no n’hagin fet cas. Suposo que un ha seguit l’altre i cap ha entrat”, va valorar Belén García després de la prova. “Fins fa ben poc competia en el karting i no esperava ni debutar en un fórmula. Estic aprenent tant en tan poc temps que cada dia que passa soc cim una pilot nova”, hi va afegir.

La propera prova del campionat d’Espanya de fórmula 4 es disputarà al circuit francès de Paul Ricard el 27 i 28 d’abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)