Motociclisme

Un Rins impecable s’imposa a Rossi a Austin

Motor. És la primera victòria del català en la categoria reina. Márquez té una caiguda quan liderava la cursa amb comoditat i perd el lideratge en benefici de Dovizioso

Àlex Rins s’ha imposat en el Gran Premi de les Amèriques i ha aconseguit la primera victòria de la seva carrera en la categoria reina del mundial. El català ha sabut aguantar amb molta sang freda la pressió exercida per Valentino Rossi, que ha acabat segon. Si Rins ha estat la cara de la cursa, la creu l’ha encarnada Marc Márquez (Honda), que ha tingut una desafortunada caiguda a 12 voltes del final i s’ha acomiadat d’una victòria que ja tenia encarrilada. El pilot de Cervera ha perdut l’adherència de la moto en el primer revolt després de la recta de meta i ha acabat a terra. Tot i que ha intentat tornar a pujar-hi, la seva Honda ja no s’ha engegat i Márquez ha enfilat el camí del box.

La caiguda ha apartat el campió del món del lideratge del mundial, que ara ocupa Andrea Dovizioso (Ducati). L’italià ha protagonitzat una espectacular remuntada des la tretzena posició de la graella fins a la quarta, just darrere de Jack Miller (Ducati), que ha completat el podi.

Maverick Viñales (Yamaha) ha acabat sancionat amb un drive-through per haver-se avançat en la sortida i ha perdut qualsevol possibilitat de lluitar pel podi. L’empordanès ha pogut acabar onzè i mossegar cinc punts. Pol Espargaró (KTM) ha acabat vuitè i el seu germà Aleix (Aprilia) ha tingut una caiguda. Tito Rabat (Ducati) ha sumat el seu primer punt amb el quinzè lloc.

Moto GP. GP de les Amèriques
1r Àlex Rins (Kalex) 41:45.499
2n Valentino Rossi (Yamaha) a 0.462
3r Jack Miller (Ducati) a 8.454
4t Andrea Dovizioso (Ducati) a 9.420
8è Pol Espargaró (KTM) a 29.743
11è Maverick Viñales (Yamaha) a 34.077
15è Tito Rabat (Ducati) a 44.623
Moto GP. General
1r Andrea Dovizioso (Ducati) 54
2n Valentino Rossi (Yamaha) 51
3r Àlex Rins (Kalex) 49
4t Marc Márquez (Honda) 45
9è Pol Espargaró (KTM) 18
12è Maverick Viñales (Yamaha) 14
13è Aleix Espargaró (Aprilia) 13
20è Tito Rabat (Ducati) 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)