Trial

Catalunya perd la seva prova del mundial de trial

Motor. Els dos últims anys havia tingut lloc a Camprodon i obria la temporada. La prova es trasllada a la localitat de la Nucia, al País Valencià

El mundial de trial no es farà aquest any a Catalunya. La prova que s’hi disputava –el Gran Premi d’Espanya– es traslladarà de la localitat de Camprodon, al Ripollès, on s’havia disputat els dos últims anys, a la localitat de la Nucia, a la Marina Baixa (País Valencià). Però no només canvia l’emplaçament de la prova, sinó també la seva data de celebració. El Gran Premi d’Espanya tenia lloc al mes de maig i era el primer de la temporada, però a la Nucia es disputarà el 21 i 22 de setembre, i serà l’última de les set proves que tindrà el calendari del mundial aquest 2019.

La prova, durant el seu pas per Camprodon, es disputava a l’àrea permanent de trial de Noassar i havia tingut un notable èxit de públic. L’organització requeia en el Ripoll Motor Club, que aquest any es pren un any sabàtic i no organitzarà cap competició. Ni tan sols ha programat el Trial del Gall, prova de la qual ja se n’han disputat 48 edicions.

Els aficionats catalans al trial, doncs, es veuran obligats a fer més quilòmetres per poder veure en directe els millors pilots del món, la majoria dels quals, a més, són catalans.

El Gran Premi d’Espanya es disputarà al seu nou emplaçament a la ciutat esportiva Camilo Cano. En una reunió de treball que va tenir lloc recentment, els representants de la federació espanyola (RFME) i la federació internacional de motociclisme (FIM) van elogiar la qualitat de les instal·lacions de la Marina Baixa i les característiques de les zones on es disputaran les competicions.

La de la Nucia ja va ser l’any passat la prova que va obrir el campionat d’Espanya, però aquest 2019 farà un salt de qualitat i tancarà el mundial. Aquesta prova podria ser decisiva per veure si Toni Bou (Montesa) és capaç de guanyar el seu tretzè títol mundial consecutiu.

Mundial de trial
1. Pietramurata (Itàlia) 25-26/5
2. Motegi (Japó) 7-9/6
3. Zelhem (Holanda) 22-23/6
4. Comblain au Pont (BEL) 29-30/6
5. Gouveia (Portugal) 13-14/7
6. Auron (França) 20-21/7
7. La Nucia (Catalunya) 21-22/9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)