Motociclisme

Objectiu: lideratge

Motor. Márquez vol tornar a comandar el mundial després de la caiguda que va tenir al circuit d’Austin

La inesperada caiguda de Marc Márquez (Honda) a Austin, quan tenia ben encarrilada la segona victòria de la temporada, el va apartar del lideratge del mundial de Moto GP en benefici d’Andrea Dovizioso (Ducati). El pilot de Cervera, doncs, està obligat a recuperar el terreny perdut en la prova que aquest cap de setmana es farà al circuit de Jerez, la quarta del calendari. “Arribem a un circuit en què normalment hi ha molta igualat. I amb un asfalt nou, encara més”, valora el campió del món, que assegura haver après de la caiguda a Austin: “Entenem per què vaig caure, però no ho puc dir. Ja vaig dir que tenia un problema que emergia de forma una mica imprevisible. Ja m’havia passat a l’Argentina, però ara ja està solucionat.”

Dovizioso, amb el nou asfalt de Jerez, no es veu capaç de fer pronòstics: “Ja veurem si ens afecta de manera positiva o negativa. El nou asfalt serà crucial i no sabem què ens oferirà la cursa.” Esperançat es mostra Maverick Viñales (Yamaha), que encara no ha pujat al podi aquest any i només té 14 punts: “La Yamaha ha fet una passa endavant; ara em toca a mi”, assegura l’empordanès, convençut que, si Rossi ha pujat al podi, ell també ho pot aconseguir. De qui s’espera molt és d’Àlex Rins (Suzuki), que a Austin va aconseguir la seva primera victòria en la categoria reina: “Em donen més paperetes per guanyar el campionat, però jo em sento com sempre.” I, òbviament, no es pot descuidar Valentino Rossi, que correrà en un dels seus circuits talismà: “En les tres primeres curses m’he sentit fort. Ara a Jerez comença una part important de la temporada, amb els circuits europeus.”

A Moto 2, la classificació va quedar molt ajustada a Austin per la caiguda de Baldassarri. L’italià té només tres punts més que Schrotter. Encara més igualada és la categoria petita de Moto 3, en què reapareix Albert Arenas. Masia i Canet empaten a 45 punts en els primers llocs.

El Gran Premi d’Espanya servirà per batejar la corba sis del circuit de Jerez amb el nom de Dani Pedrosa, que es va retirar la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)