Motociclisme

Fabio Quartaro sorprèn tothom a Jerez

Motociclisme. El pilot francès pren a Marc Márquez el rècord de pilot més jove que fa la posició preferent en Moto GP

Sorpresa majúscula en l’entrenament cronometrat de Moto GP a Jerez. Fabio Quartararo ha fet la posició preferent, al davant de Franco Morbidelli, el seu company en l’equip satèl·lit Yamaha Petronas, i el vigent campió Marc Márquez. Jerez és tot just el quart gran premi en la categoria reina del pilot francès, que va fer 20 anys fa dues setmanes. Així doncs, Quartararo ha pispat a Márquez el rècord de pilot més jove a la pole en Moto GP. El cerverí tenia 20 anys i dos mesos quan va fer el millor temps en l’entrenament qualificatiu a Austin, el 2013, la seva segona cursa de Moto GP.

El vigent campió ha estat el més ràpid en el primer dels tres intents que ha fet en la Q2, amb un temps d’1:36.970 que ja no ha millorat. En el segon intent ha fet 1:37.039, i ha fet avortar el tercer després de salvar una lliscada de la moto. Amb tot, Márquez s’ha mostrat satisfet de ser en la primera línia, des d’on ha arrencat el vencedor en 28 de les 32 curses de la categoria gran disputades a Jerez.

Encapçalant la segona línia es troba Andrea Dovizioso (Ducati), seguit per Maverick Viñales amb la primera Yamaha de fàbrica, que ha hagut de passar per la Q1. El seu company Valentino Rossi no ha superat el tall i demà arrencarà tretzè.

El vencedor de l’última cursa, Àlex Rins (Suzuki), sortirà novè, en la tercera línia, mentre que Jorge Lorenzo ho farà en la quarta, onzè, després d’haver caigut en la Q2 amb la segona Honda HRC.

Fora de la Q2, Aleix Espargaró (Aprilia) s’ha classificat setzè en la graella, seguit pel seu germà Pol (KTM), dissetè. Tito Rabat (Avintia Ducati) sortirà vintè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)