Ral·lis

Lloret tornarà a tenir un ral·li l’any 2020

Motor. Serà puntuable per al campionat de Catalunya i es disputarà el 7 i el 8 de febrer, organitzat per V-Line Org., l’empresa de Francesc Gutiérrez

Lloret de Mar ciutat estretament lligada amb l’esport dels ral·lis durant dècades, recuperarà la seva presència en aquesta modalitat a partir del 2020, quan l’ajuntament i l’empresa V-Line Org –propietat del pilot gironí Francesc Gutiérrez– recuperarà el ral·li Lloret de Mar en la seva setena edició. La vila selvatana s’havia quedat sense prova de referència des que els ral·lis Costa Brava i Costa Brava Històric es van traslladar a Girona i Palamós, respectivament.

El ral·li Lloret de Mar es disputarà el 7 i el 8 de febrer del 2020 i amb tota probabilitat obrirà el campionat de Catalunya. Tindrà modalitats de velocitat i regularitat per a cotxes moderns i clàssics, i també l’apartat Legend, seguint la filosofia de V-Line Org d’obrir al màxim les seves proves perquè s’hi pugui competir amb qualsevol vehicle apte per als ral·lis.

Després d’un parèntesi sense organitzar cap cursa de motor, Lloret de Mar reprèn el seu idil·li amb els ral·lis amb l’objectiu de consolidar aquesta prova sense marcar-se cap límit, ni de temps ni de tipus de ral·li a desenvolupar de cara al futur.

A Lloret s’hi va disputar el ral·li Costa Brava, que va ser puntuable per a l’europeu amb coeficient màxim del 1972 al 1990, i el Catalunya-Costa Brava, vàlid per al mundial, entre el 1991 i el 2005.

Paral·lelament, la població no es va oblidar de l’automobilisme de format més petit. A més d’algunes edicions de ral·lis de terra del campionat estatal a finals dels anys 80. va ser la seu a partir de 1989 del Rally Lloret de Mar-Costa Brava, del campionat català, que es va perllongar durant sis anys organitzat per Penya Motorista 10 x hora (l’antic organitzador de la prova de l’europeu) i que és la prova que es recuperarà l’any 2020, incloent-hi la imatge original d’aquesta cursa, amb un cartell oficial i una placa de ral·li que ofereixen continuïtat. Serà una cursa amb dues etapes, tot i que la majoria dels trams seran dissabte 8 de febrer. Ja està decidit que es farà un tram espectacle al nucli de Lloret. Com anys enrere, el podi i el parc tancat s’ubicaran a la plaça de la Vila i la base, a l’hotel Olympic.

L’últim podi del ral·li Lloret de Mar el van ocupar Mingo Garcia (BMW M3), Jordi Ventura (Lancia Delta Integrale) i Enric Xargay (Renault Clio Williams).

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar: “Organitzar de nou el ral·li Lloret de Mar és una novetat, però en el fons del què es tracta és tornar a ser l’epicentre de l’esport del motor. Mai hem volgut deixar els ral·lis, el que passa és que per circumstàncies puntuals potser hem hagut d’aixecar el peu i no posar-hi tant gas a la nostra tradicional vinculació amb el ral·lis. Passat aquest període, el que volem ara és tornar a prémer l’accelerador a partir de la propera temporada, de mica en mica, amb la col·laboració d’una gran part dels nostres conciutadans i de tota l’empenta que ens ofereix l’hostaleria de la vila”.

Francesc Gutiérrez, màxim responsable de V-Line Org: “No podem tenir a les nostres mans un millor projecte amb el qual estrenar la temporada de 2020. Lloret de Mar ho vol... i nosaltres també! Farem un gran ral·li, amb la base de l’anterior ral·li Lloret de Mar que es va fer fa 25 anys però amb una gran tradició ral·lística al darrera. Organitzarem a Lloret de Mar el millor ral·li possible, sense límits, amb els peus a terra però amb el cor bategant com en els moments més mítics”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)