Motociclisme

Marc Márquez, el rei de l’escapada

Motor. El campió del món ha guanyat tres proves deixant enrere els seus rivals. A Austin també va obrir forat abans de caure

Marc Márquez ha aconseguit tres victòries en les cinc primeres proves de la temporada. Totes tres, després d’haver anat escapat gairebé tota la cursa i arribant a l’última volta amb un marge respecte del segon classificat que feia innecessària la lluita cos a cos.

A l’Argentina, on va guanyar la primera prova, es va imposar per gairebé 10 segons (9.8) al segon classificat, Valentino Rossi. A Jerez la diferència respecte del segon, Àlex Rins, va ser d’1.6, però només perquè el lleidatà va baixar el ritme després de tenir un marge de 3.4 en el penúltim pas per meta. Semblantment, a Le Mans, la diferència amb Dovizioso, que va ser segon, va ser d’1.9 després d’una última part de la cursa amb marges de 4 o més segons.

Les escapades del campió del món són, doncs, tendència aquesta temporada. També va aconseguir deixar enrere els seus rivals en el GP de les Amèriques, però una caiguda en la vuitena volta, quan tenia una diferència de gairebé 4 segons respecte del segon classificat, que en aquell moment era Valentino Rossi, el va apartar de la victòria.

L’única prova en què Márquez no ha aconseguit desempallegar-se dels seus rivals aquesta temporada ha estat la primera, el GP de Qatar. Márquez, de fet, va quedar segon rere Dovizioso, que es va imposar per només 23 mil·lèsimes. La cursa va acabar amb cinc pilots separats per només sis dècimes.

Dues curses com a únic líder

Les escapades del pilot de Cervera tenen correlació amb les voltes que ha finalitzat líder. De les 119 que han tingut les cinc primeres proves, 84 les ha liderat Márquez. Cal tenir en compte, però, que Márquez n’ha completat 12 menys (107 en total) a causa de la caiguda d’Austin. A Qatar només va acabar una volta líder; a l’Argentina i Espanya, totes (25); a Austin, totes abans de la caiguda (8), i a França, 25 de 27.

LA DADA

84
voltes
ha completat com a líder Márquez de les 119 que s’han completat en cinc proves.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)