Més motor

Oriol Servià, vint-i-dosè a Indianapolis

Motor. Pagenaud guanya les 500 Milles en un emocionant duel amb Rossi en les últimes deu voltes, mentre que el pilot gironí acaba doblat

Simon Pagenaud (Penske Chevrolet) ha guanyat aquest vespre, hora catalana, les 500 Milles d’Indianapolis del 2019. El pilot francès ha batut el californià Alex Rossi (Andretti Honda) en un emocionant duel en les últimes deu voltes, quan la cursa s’ha reprès després d’estar una estona interrompuda per una topada múltiple que ha eliminat cinc dels 33 vehicles participants. L’avançament definitiu de Pagenaud a Rossi s’ha esdevingut en la penúltima de les 200 voltes a l’oval de quatre quilòmetres (2,5 milles). El japonès Takuma Sato (RLL Honda) ha entrat tercer, havent guanyat tres llocs en les últimes deu voltes.

Per la seva banda, el gironí Oriol Servià (MotoGator Schmidt Peterson Honda) s’ha classificat vint-i-dosè, a una volta dels vencedors, sense haver pogut ficar-se en la lluita per les posicions d’honor en cap moment de la cursa.

Pagenaud ha dut el pes de la cursa fins a les últimes vint voltes, però Rossi n’ha estat el gran heroi, ja que ha perdut un grapat de segons en una de les cinc aturades a boxs, quan els mecànics han trigat una eternitat per connectar la mànega del combustible al xassís. El californià ha recuperat el temps perdut a còpia d’avançaments, un dels quals a Servià, doblat, a qui ha mostrat iradament el braç perquè no li ha facilitat la maniobra. El pilot de Pals ha perdut volta amb el líder en el primer terç de la cursa i ja no l’ha pogut recuperar. Tanmateix, el seu ritme quan rodava amb una volta perduda dins del trenet capdavanter era força competitiu.

La topada múltiple que ha ofert l’emocionant desenllaç s’ha produït quan Sébastien Bourdais (Dale Coyne Honda) no ha vist el company de Sato Graham Rahal i li ha tancat la porta, cosa que ha provocat que tres cotxes més topessin rere seu. Ha estat l’incident més espectacular de la cursa, que ha tingut tres neutralitzacions més amb el cotxe de seguretat, per l’avaria de Colton Herta (Steinbrenner Honda), en la sisena volta; l’accident de Kyle Kaiser (Juncos Chevrolet), i la virolla al carrer de boxs de l’expilot de F-1 Marcus Ericsson (Schmidt Peterson Honda).

Sense Herta en cursa, el millor debutant ha estat Santino Ferrucci (Dale Coyne Honda), setè, mentre que l’única dona participant, Pippa Mann (Clauson-Marshall Chevrolet), ha entrat setzena, en la mateixa volta que Pagenaud. Amb la victòria en la seva vuitena participació a Indianapolis, el francès és el vuitè pilot en actiu en el campionat Indycar que guanya la gran cursa americana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)