Motociclisme

Marc Márquez, el més viu

Motociclisme. El líder del mundial aprofita el rebuf de Dovizioso per fer una última volta de rècord i assegurar una posició preferent a Itàlia que no aconseguia des del 2014

Marc Márquez (Honda) va donar ahir un cop sobre la taula. A Mugello, en un circuit en què no guanya des del 2014, el líder i campió del món de MotoGP va deixar tothom bocabadat amb una volta final de 1:45.519, nou rècord absolut del traçat italià (5.245 m). Ho va fer en els instants finals de la Q2 situant-se a rebuf d’Andrea Dovizioso (Ducati), el seu principal rival pel títol, que no va tenir el millor dia. Va entrar d’un pèl a la Q2 i avui sortirà novè. Abans de la volta ràpida Márquez i l’italià van protagonitzar una petita topada quan el de Ducati anava més lent i la Honda del campió l’intentava avançar per l’interior.

Márquez va sumar la quarta pole el 2019, la segona en el Gran Premi d’Itàlia –la primera va ser el 2014–, i la 56a en la categoria feina superant per una Valentino Rossi i quedant a només dos del rècord del llegendari Mick Doohan.

Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) va tornar a brillar. El jove pilot francès es va veure primer en la primera part de la Q2 però finalment es va quedar a les portes de la pole (1:45.733) per culpa de la sensacional volta final de Márquez. Petrucci (Ducati), que en els lliures havia rebaixat el rècord de Mugello, sortirà tercer i serà la primera Ducati a la graella. Maverick Viñales (Yamaha) va ser setè i Pol Espargaró (KTM), onzè.

La jornada no va ser propícia per a Àlex Rins, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, que no van aconseguir passar a la Q2. Rins, tercer al mundial, haurà de remuntar llocs des d ela 13a posició, mentre que Lorenzo continua el seu calvari particular a Honda i sortirà del 17è lloc, el pitjor lloc de la temporada. Rere seu hi serà Valentino Rossi (Yamaha), també obligat a avançar llocs des del principi, fet que pot propiciar una cursa més espectacular del que es preveia.

Tot i que la Ducati de Dovizioso va tenir problemes per completar voltes a un gran nivell el motor va mostrar tot el seu potencial ahir mateix. Així, l’italià va establir un nou rècord de velocitat punta en MotoGP en arribar als 365,7 quilòmetres per hora durant el segon entrenament lliure. El rècord fins ahir el tenia també Dovizioso, en la mateixa recta de Mugello la temporada passada (365,5).

En Moto2 Àlex Márquez va demostrar que el triomf a França ha reforçat la seva moral i va lluitar durant tota la jornada per la pole. Al final va ser tercer.