Motociclisme

Ramírez s’estrena

GP de Catalunya. Moto 3. Primer triomf en la carrera de l’andalús, que s’imposa en una cursa boja en què Canet reforça el lideratge

L’andalús Marcos Ramírez va aconseguir la primera victòria de la seva carrera en una cursa boja, accidentada i plena d’incidents al Circuit de Catalunya. Fins a cinc pilots que en algun moment van rodar líders van acabar abandonant: Lorenzo Dalla Porta i Tony Arbolino, per problemes mecànics, i Jaume Masià, Gabriel Rodrigo i Kaito Toba, per caigudes. Toba, precisament, va ser el pilot que va passar líder en el penúltim pas per la meta, però el japonès va entrar passat al revolt de l’estadi i va acabar a terra.

Tot i les contínues baixes des de les primeres voltes, el grup del davant va tenir molts aspirants a la victòria. Uns dels primers a caure van ser Arbolino i Dalla Porta, rivals de Canet en la lluita pel títol. El grup va tenir constants canvis de líder –fins a deu de diferents van arribar a a creuar la meta en primera posició– i ningú era capaç de prendre el comandament definitivament.

En les últimes voltes, Kaito Toba semblava que tenia la solidesa necessària per repetir la victòria de Qatar –la primera de la seva carrera–, però les caigudes estaven a l’ordre del dia i se’n va anar a terra a l’estadi.

Ramírez es va veure immers en la lluita per la victòria amb Aron Canet, a qui va acabar superant. El valencià, amb la segona posició i el quart podi de l’any, va treure or i va reforçar el lideratge de la general, ja que va treure punts a tots els seus rivals directes. El podi el va completar l’italià Celestino Vietti.

Entre els dotze pilots que no van acabar la cursa també hi va haver el català Alberg Arenas, que va acabar envestit per Can Oncu en el revolt quatre de la cinquena volta –el mateix punt on ja va tenir una caiguda l’any passat–. El pilot turc va envestir quatre pilots més en una acció que la direcció de cursa va acabar penalitzant. Oncu sortirà sis llocs més enrere de la classificació de la graella que aconsegueixi en la pròxima cursa, el GP d’Holanda.

LA DADA

10
pilots
van completar com a mínim una volta líders en la cursa de Moto 3 al Circuit de Catalunya.

LA REACCIÓ

He esperat la meva oportunitat fins a les dues últimes voltes. La cursa ha estat boja i lenta, i ho he donat tot
Marco Ramírez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)