Motociclisme

“He passat Dovizioso i això m’ha salvat”

Marc Márquez. Pilot de Repsol Honda

Marc Márquez va reconèixer que no li agrada guanyar per l’accident d’altres pilots: “M’agrada guanyar en pista, però aquestes coses passen. Ha estat sort per a nosaltres i mala sort per als rivals. A mi em va passar l’any passat a Austràlia. Són coses de les curses, i per circumstàncies de la vida avui me n’he salvat i he tret 25 punts a tres rivals clars per al campionat.”

Márquez va parlar sobre la polèmica maniobra de Jorge Lorenzo que va deixar Andrea Dovizioso, Valentino Rossi i Maverick Viñales fora de la cursa en la segona volta: “La puc entendre perquè no anava fora de control. Jorge venia ràpid, però no fora de la línia, ha perdut el tren del davant i, per mala sort, s’ha emportat els tres pilots. Però no és una maniobra que diguis: «On va aquest?»” El campió del món també va assegurar que no creia que fos una maniobra sancionable: “Hauria de veure-ho un altre cop per valorar si ha de ser sancionat, però per mi està al límit i no seria mereixedora de sanció, perquè ell estava en la línia.” El de Cervera va dir que podria haver-se vist implicat en la caiguda si no hagués avançat Dovizioso: “Ell frena tard i para molt la moto. Jo tenia decidit passar-lo aprofitant el rebuf de la recta, però en el revolt 4 gairebé el toco i m’he hagut d’obrir. Quan ha tornat a passar he decidit passar Dovizioso per l’interior i això m’ha salvat perquè si no crec que hauria rebut només jo.”

Deslliurat de tants rivals, Márquez va guanyar de seguida tres segons de marge, però no va voler abaixar el ritme: “He continuat pressionant perquè temia Fabio [Quartararo] i les Yamaha. Després, quan m’han assenyalat a la pissarra el seu temps, he vist que només em treia dues o tres dècimes per volta i que seria difícil que m’atrapés.” Márquez va valorar la velocitat assolida per l’Honda, però va dir que en les pròximes proves aquest fet no serà tan important: “Ara venen grans premis com els d’Alemanya i Holanda, en què la velocitat no és tan important.” El pilot de Cervera també va dir que el millor del Gran Premi era haver fet doblet amb el seu germà Àlex.

Disculpes de Lorenzo

Jorge Lorenzo va fer propòsit d’esmena reconeixent el seu error en la primera volta: “He intentat avançar, però m’he equivocat fent-ho en el pitjor revolt i en el moment equivocat. Qualsevol disculpa no serveix de res. Jo també ho he viscut. Ha estat un cop molt dur i l’únic que puc fer ara és disculpar-me. Però no puc canviar el passat.” El mallorquí, a més de penedir-se, va entendre les reaccions irades dels pilots que va fer caure: “El més lògic és actuar d’aquesta manera en calent. A mi també m’ha passat, a Assen el 2012, o altres cops.”

Venint d’un campió com ell és un gran error. Aquesta maniobra ha produït un gran canvi en el campionat
Andrea Dovizioso
Estar en el podi és una sensació increïble. He après molt i això és important, però puc anar més ràpid
Fabio Quartararo
Lorenzo ha arruïnat la cursa de tres pilots que es juguen el mundial. Crec que s’ha de ser sever
Maverick Viñales
Lorenzo no ha estat lúcid i per aquesta raó crec que hauria de ser penalitzat. S’ha vingut a disculpar, però no canvia res
Estic molt content amb aquest resultat. No era un dels pilots més ràpids, però he treballat per resoldre els problemes
Danilo Petrucci
És una gran llàstima perquè podria haver fet una bona cursa. Em sentia fort, però no he pogut evitar la moto de Jorge
Ha estat un cap de setmana més positiu que Mugello. He estat competitiu i he disfrutat molt de la prova
Valentino Rossi
He fet una bona sortida i estàvem rodant fort. Teníem el potencial per estar lluitant pels primers llocs. Per aquesta part, content
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)