Motociclisme

Assen, territori Márquez

Motor. El català, que gestiona un avantatge de 37 punts com a líder del mundial, arriba a un traçat propici a Honda en què ha assolit nou podis seguits

El regal de Jorge Lorenzo a Marc Márquez en el Gran Premi de Catalunya va permetre al campió del món augmentar fins a 37 punts el seu avantatge com a líder del mundial respecte del segon classificat, Andrea Dovizioso. El de Cervera tindrà aquest cap de setmana, a Assen, una oportunitat d’or per consolidar o augmentar aquesta diferència. El traçat holandès no només és més propici a Honda –a diferència de Mugello i Montmeló, on Ducati s’adapta millor– sinó que Márquez no ha baixat del podi d’aquesta prova en els nou últims anys, amb victòries en la categoria reina el 2014 i el 2018. “En aquest circuit has de ser molt precís, i és difícil ser-hi consistent. S’ha de ser fort i ràpid en el canvi de direccions”, valora Márquez.

Malgrat l’avantatge del català –el més alt que té des del 2014 després de set curses–, Dovizioso no dona el títol per perdut. “El mundial és molt llarg”, afirma l’italià, molt regular aquesta temporada malgrat el zero de Montmeló. Dovizioso, però, podrà comptar amb l’ajut de Danilo Petrucci, que ja s’ha acostumat a les primeres posicions. L’italià també haurà d’estar atent a Àlex Rins, un dels tres únics pilots que han puntuat en totes les curses. El català ja ha pujat a dos podis (amb una victòria) i disputa el subcampionat amb el de Ducati, de qui només el separen dos punts.

A Yamaha, en canvi, continuen amb molts problemes. Rossi complirà, just a Assen, dos anys sense guanyar cap cursa, i Mack Viñales, molt crític amb Lorenzo a Montmeló, continua sense trobar la fórmula per millorar el seu rendiment.

Un altre Márquez, Àlex, defensarà el lideratge en la categoria de Moto 2, assolit gràcies a la victòria de Montmeló. Set punts el separen del suís Thomas Luthi.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 140
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 103
3r Àlex Rins (Suzuki) 101
4t Danilo Petrucci (Ducati) 98
5è Valentino Rossi (Yamaha) 72
6è Jack Miller (Ducati) 53
7è Fabio Quartararo (Yamaha) 51
Pol Espargaró (KTM) 47
11è Maverick Viñales (Yamaha) 40
13è Aleix Espargaró (Aprilia) 27
21è Tito Rabat (Ducati) 9
Moto 2
1r Àlex Márquez (Kalex) 111
2n Thomas Luthi (Kalex) 104
3r Jorge Navarro (Speed Up) 89
4t Lorenzo Baldassarri (Kalex) 88
5è Marcel Schrotter (Kalex) 73
11è Xavi Vierge (Kalex) 39
Moto 3
1r Aron Canet (KTM) 103
2n Lorenzo Dalla Porta (Honda) 80
3r Niccolò Antonelli (Honda) 75
15è Albert Arenas (KTM) 30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)