Motociclisme

Quartararo s’endú a Assen la segona ‘pole’ seguida

Motociclisme. El pilot francès repeteix en el GP d’Holanda de Moto GP la posició preferent que va aconseguir fa quinze dies a Catalunya

Fabio Quartararo ha tornat a fer gala de la seva portentosa velocitat en la Q2 del GP d’Holanda de Moto GP. El pilot francès de l’equip Petronas Yamaha ha fet la posició preferent a Assen amb un registre excepcional d’1:32.017, avantatjant de 14 centèsimes el registre anterior de Maverick Viñales, que ha completat el doblet de Yamaha en la graella. D’aquesta manera, Quartararo ha repetit la pole que va obtenir fa quinze dies en el GP de Catalunya, i ha esdevingut el pilot més jove de la història que encapçala la graella en dues curses seguides.

L’últim inquilí de la primera línia ha estat Àlex Rins (Suzuki), la seva millor posició a la graella el 2019. El quart lloc ha estat per a Marc Márquez (Honda), a set dècimes de Quartararo. El cerverí no s’ha pogut ficar en la lluita per la pole, però ha protagonitzat una salvada increïble en l’últim intent de la Q2, quan ha sabut aixecar la moto amb 67º d’inclinació.

Per la seva banda, les Ducati han estat fluixes, amb Danilo Petrucci, setè, i Andrea Dovizioso només onzè, al davant de Pol Espargaró. El pilot vallesà de KTM ha superat el tall de la Q1 a pesar de tenir la mà dreta lesionada, de resultes d’una caiguda en el test de Moto GP al Circuit de Barcelona-Catalunya, l’endemà del GP de Catalunya.

El seu germà Aleix (Aprilia), també lesionat al genoll per una topada en la primera volta del GP de Catalunya, sortirà quinzè, i Tito Rabat (Avintia Ducati) tancarà la graella, 21è.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)