Fórmula 1

Leclerc fa el millor temps i Hamilton és penalitzat a Àustria

Formula 1. És la segona posició preferent del pilot monegasc, que tindrà al costat Max Verstappen per la sanció de tres posicions a Hamilton, que havia fet nosa a Räikkönen

Lewis Hamilton ha estat penalitzat pels comissaris esportius del GP d’Àustria de F-1 per haver obstaculitzat Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) en un intent de volta ràpida del finlandès en la Q1. El líder del campionat, que havia estat segon, cau a la cinquena posició i tindrà justa al costat el perjudicat Räikkönen.

Per segona vegada en la seva carrera esportiva Charles Leclerc (Ferrari) ha fet la posició preferent en un gran premi de formula 1, i sortirà en el primer lloc en el GP d’Àustria. El pilot monegasc ha estat el més ràpid i amb un gran temps d’1:03.003 ha batut el rècord absolut del circuit. Charles Leclerc ha superat de dues dècimes i mitja el líder del mundial, l’anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que durant tota la qualificació s’ha vist que no estava còmode a la pista i li faltava velocitat.

L’holandès Max Verstappen (Red Bull) ha fet el tercer millor temps a quatre dècimes del pilot de Ferrari, però sortirà al seu costat. En la segona fila hi seran Valtteri Bottas (Mercedes) i Lando Norris (McLaren).

Sebastian Vettel (Ferrari) no ha pogut sortir en la Q3 per uns problemes en el sistema pneumàtic que impulsa les vàlvules del motor, i sortirà des de la novena posició. No serà desè perquè Kevin Magnussen (Haas), cinquè en la Q3, perd cinc posicions per haver canviat elements mecànics. Carlos Sainz (McLaren) s’ha quedat en la Q2 amb el quinzè millor registre. El pilot madrileny ja sabia que sortiria des de l’última línia de la graella perquè en la sessió d’entrenaments de dissabte va canviar els sis elements de la unitat de potència i va penalitzar. En la qualificació ja no va competir a fons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)