Motociclisme

El príncep dels dissabtes

Motociclisme. Quartararo repeteix en el GP d’Holanda de Moto GP la posició preferent que va obtenir fa quinze dies al Circuit de Barcelona-Catalunya, ara davant de Viñales, Rins i Márquez

Encara no és el rei de les poles del 2019, però s’hi acosta. Fabio Quartararo va aconseguir en el GP d’Holanda de Moto GP la tercera posició preferent en les vuit proves del curs, i la segona seguida després de la de fa quinze dies, al Circuit de Barcelona-Catalunya. Només Marc Márquez, amb quatre, n’ha fet més aquest any. Si a Jerez, fa encara no dos mesos, Quartararo va pispar al 93 el rècord de pilot més jove que feia una pole en la categoria reina del mundial, ahir també el va desbancar com el més jove que en fa dues de seguides.

El pilot francès, de 20 anys, és debutant en Moto GP, amb una Yamaha satèl·lit, i la seva velocitat i adaptació a la categoria és indubtable: ahir va liderar el tercer entrenament lliure, també el quart –quan els pilots assagen el ritme de cursa– i, al final de la Q2, va fer dues voltes imbatibles, l’1:32.017 de la pole i un 1:32.117, una dècima més lent, però prou bo igualment per encapçalar la graella.

A Montmeló, Quartararo havia avantatjat Márquez de tot just 15 mil·lèsimes, però a Assen el cerverí va quedar lluny de la Yamaha satèl·lit, a set dècimes. Marc va protagonitzar una salvada espectacular en el primer revolt en els últims minuts de la Q2, de manera que no va poder millorar el registre del seu primer intent (1:32.731), la qual cosa el va relegar a la quarta posició. Per primer cop aquest any, el Tro no ocupa un lloc en la primera línia de la graella. “Si Yamaha ha de guanyar en algun circuit, ha de ser aquest. És un circuit que ens costa més, però som allà”, va declarar el líder del mundial.

Doblet de Yamaha

Confirmant la seva predicció, Maverick Viñales es va enlairar fins al segon lloc de la graella, amb la Yamaha de fàbrica. El pilot empordanès va liderar breument la Q2 amb un gran registre d’1:32.157, que només Quartararo va batre , per 14 centèsimes. El tercer inquilí de la primera línia va ser Àlex Rins. El pilot barceloní de Suzuki va haver de passar per la Q1, però va superar el tall i en la Q2 es va ficar de ple en la lluita per la pole. Era el més ràpid després dels primers intents de tots els pilots, amb 1:32.461. En el segon intent només va millorar en tres mil·lèsimes, i les dues Yamaha el van superar. És el millor lloc a la graella de Rins aquest any, ja que encara no havia arrencat més amunt de setè.

L’altre pilot català en la Q2 va ser Pol Espargaró, que va superar el tall de la Q1, al costat de Rins. Actuació meritòria del pilot vallesà de KTM, que té la mà dreta lesionada. “Una volta encara la puc fer, però en la segona em comença a fer mal”, va admetre.

En Moto 2, el líder de la general, Àlex Márquez, també surt quart, rere Xavi Vierge. Remy Gardner va obtenir la seva primera pole, amb l’equip Stop And Go, de Sabadell.

LES DADES

2
anys
fa de l’última victòria de Rossi. Des d’Assen el 2017, només Viñales ha guanyat amb una Yamaha

ELS PROTAGONISTES

Estaria bé que em pogués escapar, però crec que serà una cursa de grup. Hauré d’anar amb els colzes ben oberts
Fabio Quartararo
Hem treballat molt bé, com ja vam fer a Catalunya. He de sortir bé i lluitar en el grup. La pista em va bé i m’agrada
Maverick Viñales
12
sessions
en pista seguides acumula Quartararo sent primer o segon des del GP de Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)