Motociclisme

El circuit de Marc Márquez

Motor. El pilot de Repsol Honda ha guanyat les nou últimes curses que ha disputat a Sachsenring en el mundial i aquest cap de setmana intentarà mantenir el seu domini

Marc Márquez arriba al Gran Premi d’Alemanya amb la intenció d’ampliar el seu domini tant en el mundial d’aquesta temporada com en el nombre de victòries en el circuit de Sachsenring. El pilot de Repsol Honda ha guanyat les últimes nou curses que ha disputat en aquest circuit. El seu idil·li amb Sachsenring va començar l’any 2010 quan va guanyar la cursa de 125 cc, i va continuar en Moto 2 quan va guanyar els dos anys següents. L’any 2013 es va emportar la primera cursa de Moto GP i ha continuat guanyant els últims sis anys en la màxima categoria.

En aquest gran premi Marc Márquez torna a sortir com un dels aspirants a la victòria, i les seves rivals tornaran a ser les Yamaha de l’empordanès Maverick Viñales –guanyador de l’última cursa a Assen–, i el francès Fabio Quartarado, i les Ducati dels italians Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. Aquest darrer ha renovat el seu contracte amb Ducati per a la temporada 2020, en què continuarà com a company d’Andrea Dovizioso.

En Moto 2 Àlex Márquez (Kalex) intentarà oblidar la seva caiguda en el circuit d’Assen i mirarà de recuperar el lideratge del mundial que va perdre i que ara té el suís Thomas Lüthi. Només hi ha sis punts de diferència entre ells dos i s’espera una bona lluita pel primer lloc. El cerverí havia guanyat les tres últimes proves abans de la caiguda, i buscarà un nou triomf.

En aquest Gran Premi d’Alemanya hi haurà el debut històric de les motos elèctriques en el mundial, amb la categoria de moto E. Divuit pilots buscaran el primer triomf de la nova categoria, entre els quals hi ha el veterà Sete Gibernau.