Trial

Tretze són tretze

Motor. Toni Bou no afluixa i aconsegueix en el GP de França, la penúltima prova del curs, el tretzè títol mundial de trial a l’aire lliure, que s’afegeix als tretze que també té sota sostre

La determinació de Toni Bou no té límits. El pilot de Piera va aconseguir, ahir en el GP de França de trial, un nou títol mundial, el tretzè a l’aire lliure, havent guanyat el març passat el que també feia tretze sota sostre. Una ratxa inigualable d’èxits de bracet de Montesa Honda. Des que el 2007, amb 20 anys, Bou va fitxar per la marca de Santa Perpètua de Mogoda, roman imbatut en l’especialitat de l’equilibri dinàmic, sumant els títols per parelles amb una constància espaordidora.

Al llarg d’aquests tretze anys, Bou ha fet miques tots els rècords, palesant el mateix domini irresistible tant en les zones clàssiques del trial natural com en les zones artificials en pista coberta. Els dotze títols de Dougie Lampkin (set a l’aire lliure i cinc sota sostre), els set de Jordi Tarrés (tots a l’aire lliure) o els sis d’Adam Raga (dos i quatre, respectivament) fa temps que van quedar eclipsats pel talent i les ganes de guanyar de Bou. Als 32 anys, el pierenc n’acumula 26, havent encadenat 13 doblets en 13 anys al manillar de les diferents evolucions de la Montesa Cota, un nom històric de la indústria catalana del motociclisme que ha esdevingut etern gràcies als seus èxits.

Targeta immaculada

El curs 2019 de Bou a l’aire lliure és un bon exemple del nivell del seu exercici. La prova a l’estació d’esquí alpina d’Auron era la sisena i penúltima, i la setena cursa, ja que la cita del Japó va ser doble. Bou les ha guanyades totes, recuperant la targeta immaculada que se li va escapar l’any passat, quan els pilots de Gas Gas Jeroni Fajardo i Jaime Busto el van batre, precisament en la cita doble del Japó. Aquest any, Adam Raga també l’havia doblegat en el trial en pista coberta de Barcelona, amb la TRRS creada per Jordi Tarrés, però en l’X-Trial es descarta el pitjor resultat, de manera que Bou va fer igualment el ple de punts.

En els escenaris naturals, però, el de Montesa ha reblat el clau. Als Alps en feia prou acabant al davant de Raga per deixar el títol vist per a sentència, abans de la cita final al País Valencià, però això no va alterar el seu full de ruta. Insaciable, Bou va firmar la millor targeta en les dues voltes del trial per sumar la setena victòria del curs, la que en fa 111 a l’aire lliure –l’any passat ja havia superat el rècord històric de Lampkin, 99– i 173 en total.

Per si no fos prou, Raga també va haver de cedir davant Busto, que el va relegar al tercer lloc. Amb el setè podi en set curses, però, el d’Ulldecona té el subcampionat al sarró, ja que avantatja Fajardo de 18 punts, amb només 20 en joc. El company de Bou, Takahisa Fujinami, és l’únic que podria impedir un nou triplet català en el mundial. Ara és quart, a set punts de Fajardo, que el 2018 havia desbancat Raga en la general. A Auron, el veterà japonès –empordanès d’adopció– era tercer en la primera volta, però els dos catalans el van superar en la segona. Lluny de Bou, però, que va celebrar el títol deixant anar un sol peu en la volta final, empès per la tossuda determinació que impulsa els seus èxits.

EL CAMPIÓ

El trial de França era una prova força fàcil i ha costat molt marcar diferències, però la segona volta ha estat molt bona
Toni Bou

LA DADA

Aconseguir el títol amb bones sensacions sobre la moto i amb una nova victòria és increïble. Ara toca gaudir-ne
Toni Bou
Trial GP de França
1r Toni Bou (Montesa) 9 punts
2n Jaime Busto (Vertigo) 23
3r Adam Raga (TRRS) 25
4t Jeroni Fajardo (Gas Gas) 30
5è Takahisa Fujinami (Montesa) 36
6è Jorge Casales (Vertigo) 42
Miquel Gelabert (Sherco) 45
8è James Dabill (Beta) 54
12è Arnau Farré (Jotagas) 97
General
1r Toni Bou (Montesa) 140 punts
2n Adam Raga (TRRS) 113
3r Jeroni Fajardo (Gas Gas) 95
4t Takahisa Fujinami (Montesa) 88
10è Miquel Gelabert (Sherco) 50
12è Arnau Farré (Jotagas) 21
173
victòries
acumula Bou en els mundials de trial, 111 a l’aire lliure, incloent-hi la d’ahir, i 62 sota sostre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)