Fórmula 1

Verstappen, el més murri a Hockenheim

Fórmula 1. La pluja intermitent capgira el GP d’Alemanya, amb el pilot holandès, vencedor; Vettel, segon, havent sortit l’últim; podi de Kviat, i Hamilton fora dels punts

Fidel a la cita prevista amb Hockenheim, la pluja intermitent ha ofert aquesta tarda un GP d’Alemanya ple d’alternatives, amb un top 10 inèdit i el líder del mundial, Lewis Hamilton, fora dels punts, onzè.

Max Verstappen n’ha estat el vencedor, després d’aturar-se cinc vegades a boxs, perseguint els pneumàtics més adients en cada moment, i havent sobreviscut a una virolla de 360º al bell mig de la zona de l’estadi. Sebastian Vettel, vintè en la graella, ha entrat segon, després de descavalcar en les últimes tres voltes els sorprenents Lance Stroll i Daniil Kviat, que han encertat el moment de muntar les rodes llises en la tirada final, quan la pista ja s’havia assecat prou.

El pilot rus de Toro Rosso ha entrat tercer –doble podi per als motors Honda–, mentre que el quebequès ha estat quart, seguit per Carlos Sainz, cinquè –amb tres aturades, és el pilot que ha visitat menys vegades el seu box, a pesar que també ha sortit de la pista–, i Alex Albon, sisè (està sent investigat per una topada amb Pierre Gasly en l’antepenúltima volta). Els Alfa Romeo de Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi, i els Haas de Romain Grosjean i Kevin Magnussen –s’han arribat a tocar, per segona cursa seguida– han completat el top 10.

En aquesta llista falten els cotxes de Mercedes, el patrocinador principal de la cursa, que aquest cap de setmana celebrava els 125 anys en la competició i 200 curses en la F-1, però s’ha endut el primer doble zero des del GP d’Àustria de l’any passat.

En la primera meitat de la prova, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas anaven pel camí de fer el vuitè doblet en onze curses disputades, però els capricis del cel i de l’asfalt els han enfonsat. Tots dos han acabat fora de la pista, per bé que Lewis ha entrat finalment onzè, fora dels punts. També s’ha encastat contra les barreres Charles Leclerc, poc abans de l’equador de la cursa, quan era segon, intercalat entre els Mercedes.

Hamilton (223 punts) i Bottas (184) continuen primer i segon en la general, amb els mateixos punts que abans d’arribar a Hockenheim, mentre que Verstappen (162) referma el tercer lloc, al davant de Vettel (141).

La pròxima cita del mundial serà el GP d’Hongria, d’avui en vuit, l’última prova abans de l’aturada estiuenca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)