Motociclisme

Marc Márquez domina amb mà de ferro i s’imposa a Brno

Motor. Aquesta és la sisena victòria del català, que reforça el lideratge. Àlex Rins no pot defensar el tercer lloc i acaba fora del podi

Marc Márquez ha posat la directa. El pilot de Cervera continua amb pas ferm el seu camí per renovar el títol mundial de Moto GP després d’adjudicar-se aquesta tarda la sisena victòria de la temporada en el Gran Premi de la República Txeca. La sortida de la prova s’ha ajornat tres quarts d’hora a causa de la pluja que ha caigut just després de la cursa de Moto 2. L’organització, en previsió que la pista s’acabaria assecant, ha decidit esperar-se per tal que els pilots poguessin sortir amb pneumàtics slicks.

Márquez ha pres la sortida des del primer lloc de la graella i no ha abandonat mai aquesta posició. A la meitat de la cursa, ha obert un forat definitiu respecte d’Andrea Dovizioso, el seu principal rival en la lluita pel títol, i, malgrat un ensurt en què ha estat a punt de caure, no ha hagut de patir per assegurar-se el triomf. Dovizioso ha acabat segon i perd cinc punts més respecte del català en la general. La diferència entre tots dos és ara de 63 punts. Àlex Rins rodava en les últimes voltes tercer, però ha acabat la cursa amb els pneumàtics completament desgastats i Jack Miller ho aprofitat per superar-lo i completar el podi.

Amb aquesta victòria, Márquez iguala, a més, l’anglès Mike Hailwood com a quart pilot amb més victòries de la història (76).

Moto GP. GP República Txeca
1r Marc Márquez (Honda) 39:24.430
2n Andrea Dovizioso (Ducati) a 2.452
3r Jack Miller (Ducati) a 3.497
4t Àlex Rins (Suzuki) a 4.858
10è Maverick Viñales (Yamaha) a 16.558
11è Pol Espargaró (KTM) a 18.234
16è Tito Rabat (Ducati) a 30.755
18è Aleix Espargaró (Aprilia) a 37.343
Moto GP. General
1r Marc Márquez (Honda) 210
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 147
3r Danilo Petrucci (Ducati) 129
4t Àlex Rins (Suzuki) 114
5è Maverick Viñales (Yamaha) 91
10è Pol Espargaró (KTM) 61
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 31
20è Tito Rabat (Ducati) 14
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)