Motociclisme

El trident torna a l’acció

Motor. El campionat del món de Moto GP es reprèn en el GP de San Marino, tres setmanes després del fantàstic triplet d’Àlex Rins, Marc Márquez i Maverick Viñales a Silverstone

Després de gairebé tres setmanes de pausa d’ençà del fantàstic triplet d’Àlex Rins, Marc Márquez i Maverick Viñales a Silverstone, el campionat del món de Moto GP es reprèn aquest cap de setmana en el GP de San Marino, la tretzena prova del curs, disputada al circuit de Misano. Entremig, els pilots van poder fer dos dies de proves en aquest mateix circuit, fa dues setmanes, de manera que hi arriben amb els deures força avançats i la posada a punt ben encaminada. “El test va anar molt bé i vam tenir un ritme de cursa competitiu, que caldrà confirmar ara”, va dir, ahir, Márquez. “És un circuit en què és difícil ser consistent en totes les voltes perquè hi ha un parell de frenades molt fortes, però m’agrada”, hi va afegir el líder del mundial.

El pilot cerverí d’Honda arriba a Misano amb 78 punts d’avantatge al capdavant de la general, el marge més gran després de dotze curses de Moto GP des dels 89 punts amb què ell mateix avantatjava Dani Pedrosa el 2014.

Rins i Mack, a totes

Amb tot, en les dues últimes curses el Tro ha estat batut en l’últim revolt, per Andrea Dovizioso a Àustria i per Rins a Silverstone. El pilot de Suzuki va reconèixer que havia vist la cursa anglesa “sis o set cops”. “Ens sentim encara més forts i hem demostrat que en cursa som capaços de tot. A més, després del test ja tenim la posada a punt prou clara”, va asseverar el barceloní, que va admetre que té entre cella i cella millorar el rendiment a una volta i evitar el pas per la Q1, com li va passar a Silverstone.

El tercer inquilí del podi català a Anglaterra, Maverick Viñales, també arriba en un bon moment al circuit de l’Adriàtic, ja que acumula tres podis en les últimes cinc curses. “Intentarem mantenir l’empenta durant tot el cap de setmana. El test ens va anar bé i em vaig centrar a millorar el rendiment sobre la moto”, va explicar l’empordanès de Yamaha.

Els rivals més forts de tots tres seran els pilots italians, Andrea Dovizioso i Valentino Rossi, molt motivat perquè corre, literalment, a casa (el seu poble, Tavullia, és a 17 quilòmetres del circuit). Dovi va vèncer a Misano l’any passat i assegura que enguany hi arriba “al 100%”, després de la forta caiguda que va tenir a Silverstone, quan el va envestir Fabio Quartararo. El pilot satèl·lit de Yamaha va ser el més ràpid en el test de Misano i és un altre candidat a les places d’honor.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 250
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 172
3r Àlex Rins (Suzuki) 149
4t Danilo Petrucci (Ducati) 145
Maverick Viñales (Yamaha) 118
6è Valentino Rossi (Yamaha) 116
7è Jack Miller (Ducati) 94
8è Fabio Quartararo (Yamaha) 92
9è Cal Crutchlow (Honda) 88
10è Franco Morbidelli (Yamaha) 69
11è Pol Espargaró (KTM) 68
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 33
21è Tito Rabat (Ducati) 14
Moto 2
1r Àlex Márquez (Kalex) 181
2n Augusto Fernández (Kalex) 146
3r Thomas Lüthi (Kalex) 146
4t Jorge Navarro (Speed Up) 146
14è Xavi Vierge (Kalex) 45
Moto 3
1r Lorenzo dalla Porta (Honda) 171
2n Aron Canet (KTM) 157
3r Tony Arbolino (Honda) 133
20è Albert Arenas (KTM) 35
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)