Fórmula 1

L’entrenament cronometrat del GP del Japó, ajornat al diumenge

Fórmula 1. El pas del tifó ‘Hagibis’ sobre Suzuka obliga a cancel·lar la competició dissabte. En els entrenaments lliures d’avui, domini de Mercedes i Valtteri Bottas

Valtteri Bottas ha estat el més ràpid en les dues sessions d’entrenaments lliures del GP del Japó, la dissetena de les 21 proves del curs. A pesar que ha fet una virolla en la segona sessió, en totes dues ha avantatjat d’una dècima l’altre Mercedes, de Lewis Hamilton.

L’equip de l’estrella de tres puntes podria conquerir aquest cap de setmana el títol de constructors –amb un doblet, com el que van aconseguir en l’última cursa, a Sotxi, en farien prou–, però hauran d’esperar a diumenge per confirmar el seu rol de favorits. En efecte, el pas del tifó Hagibis sobre Suzuka, previst per demà, ha dut els organitzadors a cancel·lar tota l’activitat i tancar el circuit dissabte. Així doncs, l’entrenament cronometrat per decidir la graella se celebrarà el mateix diumenge, quatre hores abans de la cursa (les tres de la matinada, hora catalana; la cursa començarà a les 7.10 h).

No és pas un fet inèdit a Suzuka. Fa quinze anys, el 2004, l’amenaça d’un tifó també va obligar a cancel·lar la competició el dissabte, una mesura al capdavall innecessària, perquè a l’hora de la veritat el tifó es va desviar i amb prou feines va ploure una mica dissabte al matí. Tot el contrari que al 2010, quan la pluja torrencial dissabte va impedir rodar els cotxes, de manera que l’entrenament cronometrat també es va fer diumenge, abans de la cursa.

Val a dir que, en el cas que les condicions de la pista diumenge encara impedissin de fer l’entrenament qualificatiu, la graella es podria establir segons els registres de la segona sessió lliure d’avui. Bones notícies per a Mercedes, a la primera línia virtual amb els dos W10, i no tant per a Ferrari. Charles Leclerc i Sebastian Vettel s’han mostrat sensiblement més lents que les fletxes de plata, superats també per Max Verstappen, amb el millor Red Bull-Honda, que busca un bon resultat en el circuit propietat de la marca japonesa.

El rival de Palou, en acció

Cal destacar la positiva estrena de Naoki Yamamoto, que ha disputat la primera sessió al volant del Toro Rosso-Honda de Pierre Gasly. El pilot japonès ha estat setzè, a menys d’una dècima de l’altre Toro Rosso, de Daniil Kviat.

Yamamoto és un pilot veterà, de 31 anys, vigent campió de la Super Fórmula japonesa i líder també aquest any, quan només falta una cursa per disputar-se, precisament a Suzuka, d’aquí a dues setmanes. Un dels seus rivals pel títol és el vallesà Àlex Palou, que enguany s’ha estrenat en la categoria reina al Japó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)