Motociclisme

El títol ha d’esperar

Àlex Márquez falla en el primer intent de guanyar el mundial, no té el dia i mai està en la lluita pels primers llocs del GP d’Austràlia

Marc Márquez venç després d’una lluita amb Maverick Viñales, que cau en l’última volta

Àlex Márquez (Kalex) no va aconseguir el títol mundial de Moto2 en la primera oportunitat que tenia en el GP d’Austràlia, i la seva mala cursa el va situar en la vuitena posició final. Aquesta plaça li va fer perdre alguns punts respecte als seus màxims rivals, el sud-africà Brad Bionder (KTM), que va aconseguir la victòria, i el suís Thomas Luthi, que va ocupar la tercera posició. El cerverí tindrà una nova oportunitat de ser campió del món de Moto2 en el proper GP de Malàisia, que es disputarà diumenge vinent, ja que continua com a líder del mundial. Ara, però, només té 28 punts d’avantatge respecte al suís i 33 respecte al sud-africà.

Àlex Márquez va sortir des de la sisena posició de la graella i en cap moment es va poder situar en la lluita per les places del podi. Davant seu, el sud-àfrica Brad Binder va imposar un ritme alt a la cursa i només el va poder seguir el seu company d’equip, el madrileny Jorge Martín (KTM). Àlex Márquez va quedar en un segon grup, que ràpidament va perdre tres segons respecte als primers. Darrere del cerverí hi havia el seu company d’equip, el barceloní Xavi Vierge (Kalex), que va caure en aquesta part inicial de la prova, quan anaven cinquè i sisè. Thomas Luthi va fer un pas endavant i va marxar cap als primers llocs, mentre que Àlex Márquez va anar cedint posicions en el seu grup. Brad Binder va aconseguir la seva segona victòria de la temporada, davant del seu company d’equip, Jorge Martín, mentre que Thomas Luthi es va assegurar la tercera plaça del podi i Àlex Márquez va acabar vuitè.

Nova demostració

Marc Márquez (Honda) va tornar a fer una demostració del seu control de la categoria de MotoGP i va guanyar l’onzena cursa de la temporada i la cinquena de manera consecutiva. El campió mundial es va mantenir a l’expectativa al darrere de Maverick Viñales (Yamaha) –que havia dominat el cap de setmana–, el va passar en la darrera volta i va aconseguir la victòria. La prova va començar moguda, ja que l’italià Danilo Petrucci (Ducati) i el francès Fabio Quartararo (Yamaha) es van tocar i van caure en la primera volta. El més ràpid en la sortida va ser l’italià Valentino Rossi (Yamaha), que va sorprendre tothom i va estar al davant de la prova durant tres voltes. La lluita va ser intensa en les primeres posicions fins que Maverick Viñales va arribar a la primera posició en la desena volta, i Marc Márquez es va situar just al seu darrere per evitar que marxés en solitari. Així es van mantenir fins que en la darrera volta el cerverí va superar l’empordanès, que va caure quan va intentar recuperar el primer lloc. Marc Márquez va aconseguir la victòria, i el va acompanyar en el podi el britànic Carl Crutchlow (Honda), a més d’onze segons, mentre que el tercer lloc va ser per a l’australià Jack Miller (Ducati), a més de catorze segons.

ELS PROTAGONISTES

No he pogut anar amb ells, avui eren més ràpids. No era la cursa que esperava. M’ha faltat estar més a prop de Luthi
Àlex Márquez
Confiava que si sobrevivia cinc voltes darrere d’ell el podria seguir, i és el que he fet i he pogut lluitar fins al final
Marc Márquez
11
victòries
aquesta temporada ha aconseguit Marc Márquez, és la cinquena de manera consecutiva.

Dalla Porta, campió de Moto3

L’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda) és el nou campió mundial de Moto3 gràcies a la seva victòria a Phillip Island, la tercera de la temporada. El seu màxim rival pel títol, el valencià Arón Canet (KTM), va caure en les primeres voltes i li va deixar el camí lliure. El pilot italià ho va aprofitar molt bé i amb paciència es va situar en el primer lloc i va aconseguir la victòria. El gironí Albert Arenas (KTM) va completar un bon cap de setmana i va pujar al podi en la tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)