Ral·lis

Evans triomfa a Suècia

Motor. El pilot gal·lès empata al capdavant de la general del WRC amb Neuville, sisè

Elfyn Evans ha estat el gran dominador del ral·li de Suècia, amb cinc escratxos en els nou trams disputats en la segona prova del mundial. El pilot de Toyota ha avantatjat el vigent campió, Ott Tänak, per 12.7 segons, i s’ha enlairat fins al primer lloc de la general del WRC, empatat amb Neuville (Hyundai), vencedor a Montecarlo però només sisè a Torsby. Ha estat la segona victòria en el mundial del pilot gal·lès, de 31 anys, que el 2017 havia vençut en el seu ral·li de casa, llavors amb Ford.

En la lluita pel tercer lloc, Rovanperä, de 19 anys, ha batut el sis cops campió Sébastien Ogier en l’últim tram, en el que tot just ha estat el seu segon ral·li amb un cotxe de la màxima categoria. Així, Toyota ha col·locat els tres Yaris en el top quatre.

El ral·li de Suècia ha vist escurçat dràsticament el recorregut per la falta de neu, i només s’hi han fet nou trams dels 18 previstos, i només un ahir. Sense neu, les pistes del ral·li hivernal del WRC esdevenen massa ràpides. De fet, Evans ha vençut a una mitjana de 124 km/h, la quarta més ràpida de la història del WRC.

Ral·li de Suècia
1r Evans-Martin (Toyota) 1h11:43.1
2n Tänak-Järveoja (Hyundai) a 12.7
3r Rovanperä-Halttunen (Toyota) a 20.2
4t Ogier-Ingrassia (Toyota) a 23.6
5è Lappi-Ferm (Ford) a 32.4
6è Neuville-Gilsoul (Hyundai) a 33.8
Mundial de pilots
1r Elfyn Evans (Toyota) 42
2n Thierry Neuville (Hyundai) 42
3r Sébastien Ogier (Toyota) 37
4t Kalle Rovanperä (Toyota) 30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)