Fórmula 1

Ferrari lidera una jornada de proves per primer cop

Fórmula 1. Vettel munta per fi rodes toves en l’SF1000 i baixa d’1:17 al Circuit de Barcelona-Catalunya, mentre que una avaria de motor deixa Hamilton a l’estacada

La penúltima jornada de proves de pretemporada de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya ha ofert, per fi, un tastet de la velocitat del Ferrari SF1000. Al migdia, Sebastian Vettel ha muntat les rodes més toves disponibles per primer cop i ha baixat finalment d’1:17 (1:16.841), amb 145 voltes al final de la jornada.

Si Ferrari ha tingut un bon dia, Mercedes ha viscut el primer entrebanc seriós. Com és habitual, l’equip de l’estrella de tres puntes ha repartit la jornada entre els seus dos pilots. Valtteri Bottas ha fet 47 voltes al matí (amb una sortida de pista al cinquè revolt), però, a la tarda, Lewis Hamilton ha tingut una avaria de motor quan tot just feia un quart d’hora que voltava, i ja no ha tornat a la pista.

Pierre Gasly (Alpha Tauri) ha fet el segon millor temps (1:17.0), també amb els pneumàtics més tous, mentre que Nicholas Latifi (Williams) ha estat el pilot més actiu, amb 160 voltes, també amb una sortida de pista al matí.

La jornada ha començat al ralentí perquè la pluja durant la nit ha deixat la pista molla. Fins a tres quarts d’11, els pilots no han pogut muntar les rodes llises, d’asfalt sec. El pilotatge, però, encara era delicat. Antonio Giovinazzi ha estimbat l’Alfa Romeo en l’entrada del quart revolt, i Max Verstappen ha fet una virolla en el cinquè (al mateix indret que Bottas) i ha quedat enganxat a la graveta.

Divendres, Montmeló serà la seu de l’últim dia de la pretemporada, i també d’una reunió d’alt nivell entre els promotors del campionat, representats per Chase Carey i Ross Brawn, i els equips, per tractar les possibles repercussions del Covid-19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)