Fórmula 1

Valtteri Bottas, campió d’hivern

Fórmula 1. El pilot de Mercedes tanca les proves de pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya amb el millor temps de la setmana i també el millor absolut dels testos

Valtteri Bottas ha fet aquesta tarda el millor temps de la setmana en l’últim dia de proves de pretemporada de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. Quan faltava una hora i mitja per al final, el pilot finlandès de Mercedes ha muntat els pneumàtics més tous i s’ha enlairat fins al primer lloc, amb un registre d’1:16.226, que tot seguit ha millorat fins a l’1:16.196 definitiu.

Bottas també va ser el més ràpid al final de la primera setmana de proves, divendres passat, i l’1:15.732 que va fer aleshores s’ha mantingut com el millor temps absolut de la pretemporada a Montmeló. El 77, doncs, ha signat els dos registres més ràpids dels sis dies de proves.

Tanmateix, la igualtat ha estat màxima, amb deu pilots (dels catorze que han rodat avui) per sota d’1:17 –una barrera que fins ahir només havien tombat Bottas, Hamilton, Vettel i Robert Kubica (provador d’Alfa Romeo)– i els cinc primers separats de tot just dues dècimes. Tots cinc, calçats amb el compost més tou (C5), tret de Max Verstappen, que, amb el compost C4, ha enlairat el Red Bull-Honda fins al segon lloc quan només faltaven 25 minuts per al final, a set centèsimes de Bottas.

Al matí, el més ràpid havia estat Daniel Ricciardo (Renault), capaç de superar Charles Leclerc (Ferrari) i Lewis Hamilton (Mercedes) quan tots tres han muntat les cobertes més toves abans de dinar. El pilot monegasc ha fet ni més ni menys que 181 voltes (842,5 km), rècord de distància en un sol dia de la pretemporada.

Ara la F-1 ja té la vista posada en el GP d’Austràlia, que s’ha de disputar d’aquí a dues setmanes, per bé que creix la incertesa al voltant de les possibles restriccions que podrien afectar el desplaçament dels equips als antípodes, sobretot els que han de sortir d’Itàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)