Motociclisme

Suspenen l’inici del mundial de Moto GP

Motor. Les restriccions que imposa Qatar pel coronavirus impedeixen el trasllat dels equips

L’amenaça del coronavirus continua provocant estralls en el món de l’esport. L’última víctima ha estat el mundial de motociclisme. La FIM va anunciar ahir la suspensió de la cursa inaugural del 2020 de Moto GP, prevista per diumenge vinent al circuit de Losail (Doha) i, lògicament, totes les sessions prèvies tampoc es faran. El següent gran premi, el de Tailàndia, que s’ha de fer el 22 de març, també està en perill. Les proves de Moto 2 i Moto 3 es disputaran en principi amb normalitat, ja que aquest cap de setmana tots els equips han completat els últims entrenaments de la pretemporada.

Feia alguns dies que l’amenaça de suspendre l’inici del mundial anava prenent forma. L’alarma va saltar ahir mateix, quan les autoritats de Qatar van retenir a l’aeroport de Qatar membres procedents de Roma i els va posar en quarantena. La FIM va contactar amb el govern per arribar a una solució, però finalment no s’ha arribat a un acord i els equips no viatjaran perquè s’arrisquen a ser confinats. Fa uns dies es van detectar a Qatar els primers casos de coronavirus i això ha posat en marxa protocols molt estrictes a l’hora d’entrar al país.

Tailàndia, en perill

El segon gran premi, el que s’ha de disputar a Tailàndia, té problemes afegits. D’entrada hi ha la restricció de vols de països on s’han detectat casos, com ara Itàlia, Espanya i el Japó, però també hi ha sobre la taula un problema logístic, ja que s’hi ha de traslladar tot el material que ara és a Qatar. A això s’hi afegeix que els Estats Units no deixen entrar vols provinents de Tailàndia o viatgers que hagin estat les últimes setmanes en la regió. Precisament el tercer gran premi del mundial està previst als Estats Units el 5 d’abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)