Fórmula 1

Mor als 90 anys Stirling Moss, el campió sense corona

Motor.

El pilot britànic Stirling Moss, una de les llegendes de la Fórmula 1, ha mort avui als 90 anys després d’una llarga malaltia que el tenia retirat de la vida pública des de gener de 2018. Tot i la seva fantàstica estadística de 16 victòries en 66 curses entre 1951 i 1961, mai no va poder coronar-se com a campió de món. Va ser quatre cops subcampió i tres vegades va acabar tercer. En totes les categories, va tresorejar 212 victòries en 529 curses, dades que el situen com un dels pilots més complets de la història.

Els problemes de salut de Sir Stirling Moss es van aguditzar al desembre de 2016, quan va patir una infecció al pit mentre gaudia d’unes vacances a Singapur. Des de llavors, la seva salut de ferro, que li va permetre disputar curses clàssiques fins als 81 anys, es va anar debilitant. El dia del seu vuitantè aniversari, per exemple, va participar en el Goodwood Revival 2009.

 L’instant més famós de Moss a la Fórmula 1 va arribar al GP de Portugal de 1958, l’antepenúltima cursa d’aquell mundial, on arribava amb un lleuger avantatge sobre el seu compatriota Mike Hawthorn. Aquell cap de setmana, Moss no va dubtar a defensar al seu adversari davant els jutges per evitar que el desqualifiquessin per una maniobra il·legal. Aquest gest, que va permetre a Hawtorn sumar set punts i acabar guanyant el campionat, li va acabar costant a Moss el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)