Motociclisme

Jerez obre la porta a l’inici del mundial de Moto GP

Motor. L’acord entre Dorna, la Junta i l’Ajuntament necessita el vistiplau del govern espanyol perquè el circuit andalús organitzi les primeres curses, el 19 i el 26 de juliol

Si el govern espanyol hi dona el vistiplau, el mundial de Moto GP començarà el 19 de juliol al circuit de Jerez, que seria també l’escenari de la segona prova puntuable, el dia 26. Ahir es va escenificar l’acord a tres bandes entre el conseller delegat de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta; el vicepresident de la Junta d’Andalusia, Juan Marín, i l’alcaldessa de Jerez, Mamen Sánchez. L’acord és ferm, però ara s’haurà de traslladar la petició al govern espanyol per a la celebració de les curses, que en tot cas es disputarien a porta tancada i amb importants restriccions de seguretat. El campionat va arrencar al març a Qatar, però per culpa de la pandèmia del coronavirus només ho va poder fer en Moto 2 i Moto 3. Des d’aleshores, els pilots de la categoria reina continuen esperant el moment de començar el campionat.

Després de la prova andalusa, el mundial es traslladaria a la República Txeca (9 d’agost) i Àustria (16), que podria ser l’escenari d’una segona cursa.

Al setembre a Catalunya?

En la mateixa línia que a Jerez, tal com es va publicar el cap de setmana, els responsables del Circuit de Barcelona-Catalunya també tenen sobre la taula la possibilitat d’organitzar dues proves consecutives de Moto GP al setembre (el 6 i el 13). Les curses també es disputarien a porta tancada i, per tant, això eliminaria la possibilitat d’ingressos. En contraprestació, els dirigents del traçat català demanen a Dorna que s’elimini el cànon estipulat per a les curses amb públic, uns sis milions d’euros, que en les condicions actuals anirien a fons perdut. Si es compleix el guió, la segona part de la temporada serà fora d’Europa; es confia que la situació de països com Tailàndia o Malàisia permeti organitzar curses amb públic a les grades.

LA DADA

Les proves serien a porta tancada i amb importants restriccions de seguretat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)