Motociclisme

Marc Márquez no podrà córrer el GP d’Andalusia

Motor. El pilot, que s’opera demà, intentarà arribar a temps al GP de la República Txeca (9 d’agost) però la rehabilitació es pot allargar un mes si té el nervi afectat

El campió del món de Moto GP, Márc Márquez, s’operarà demà a Barcelona d’una fractura completa de l’húmer del braç dret encara amb la incògnita de quan podria tornar a la competició un cop s’ha descartat que ho faci aquesta mateixa setmana en el Gran Premi d’Andalusia, que tindrà lloc també en el circuit Ángel Nieto de Jerez. Un dels metges que participarà en l’operació i que el va explorar després de la caiguda, Xavier Mir, assenyala que el pronòstic més optimista apunta a un retorn del pilot d’Honda Repsol per al Gran Premi de la República Txeca, el tercer de la temporada, del 7 al 9 d’agost al circuit de Brno.

“Certament podria tornar llavors, però si es comprova que està malmès el nervi (radial), la recuperació trigaria tres o quatre mesos més”, ha comentat Mir en declaracions a Catalunya Ràdio. El mundial, doncs, penja per a un final per al de Cervera ja que en un campionat de només 13 curses perdre’n més de dues significaria quedar-se sense possibilitats de lluitar pel seu setè títol mundial a Moto GP, el cinquè consecutiu.

“Amb aquest trencament tenim un dubte, que espero que no sigui complex, que precisament el traumatisme hagi impactat sobre un nervi que té al lateral de l’húmer i que està molt a prop”, afegeix Mir, que resumeix que l’operació consistirà en fixar l’articulació perquè l’os se soldi bé i permetre el pilot començar una ràpida rehabilitació.

Dues errades

Márquez, que abans de començar la temporada ja es va operar a l’espatlla, va cometre dues errades en un mateix gran premi que li poden costar cares, sobretot si les Yamaha, amb un Quartararo sense frens, mantenen el mateix nivell. El de Cervera, després d’evitar una caiguda cantada al principi, va voler fer honor a la seva llegenda i remuntar des del darrer lloc fins a la victòria però el risc va ser excessiu i si finalment pot retornar a la competició a Brno, que està per veure, es veurà amb dos zeros i amb només onze grans premis per davant. A això cal afegir-hi la prudència que els metges li demanaran en les primeres curses després de la seva hipotètica recuperació.

En els boxs de Jerez el primer que es va alarmar de veritat davant la situació va ser Àlex Márquez, que en veure’l va tenir clar el diagnòstic: “Sap que s’ha fet mal de veritat i no és optimista.”

Xavier Mir precisa que no és una lesió de gran gravetat però que tot es complica pel calendari tan comprimit que han d’afrontar els pilots les properes setmanes, sense marge pel descans. L’únic consol per al campió és que, malgrat tot, la seva Honda continua essent més ràpida que les seves rivals, sobretot les Yamaha, que veuen davant seu una oportunitat d’or per lluitar pel campionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)