Motociclisme

El dolor venç el campió

Marc Márquez es prova en els entrenaments lliures del GP d’Andalusia, però en la Q1 no finalitza cap volta ni marca cap temps i decideix no disputar la cursa

Quartararo fa el millor registre i Viñales, el segon

Marc Márquez (Honda) no disputarà el GP d’Andalusia. El dolor al braç dret després dels entrenaments lliures que va fer en el circuit de Jerez l’han convençut de no disputar la cursa, la primera que es perdrà des que va arribar a MotoGP. El campió mundial ha tornat a pujar a la seva Honda quatre dies després de l’operació a l’húmer dret però ha vist que no podria aguantar una cursa completa i no estarà a la graella de sortida. El millor registre de la qualificació el va fer el francès Fabio Quartararo (Yamaha) amb 1:37.007, mentre que el rosinc Maverick Viñales (Yamaha) va lluitar per la posició preferent però va acabar segon amb 1:37.102.

El cerverí es va provar sobre la moto en els tercers entrenaments lliures del matí i va acabar amb bones sensacions. En els quarts lliures del migdia va començar bé, però en la segona tanda de voltes va tenir problemes amb la mobilitat del braç dret. Va fer el setzè temps i es va veure obligat a disputar la Q1. En la primera qualificació Marc Márquez va sortir però no va completar la primera volta, i va enfilar cap al box sense marcar cap temps. Va baixar de la seva Honda i va marxar cap al camió. Després de la sessió de qualificació el director esportiu de l’equip Repsol Honda, Alberto Puig, va confirmar que no disputaria la cursa.

El campió mundial va voler explicar més tard les seves sensacions i el motiu per què no estarà en la graella de sortida del GP d’Andalusia. Les males sensacions i el dolor que sentia en el braç dret li havien impedit fer la qualificació: “He sortit en la Q1 però ja havíem decidit que si notava dolor pararia i és el que he fet.” Per aquesta raó no correrà: “M’he pogut provar però no ha pogut ser. Queda campionat i queden moltes curses.” Marc Márquez va comentar que ha estat una setmana complicada i difícil, i va posar de manifest el procés de com ha decidit estar present al circuit de Jerez: “Diumenge després de la fractura no em plantejava estar aquí, però un cop operat, vaig veure que podia moure el colze, que tenia mobilitat i força. Si tens passió per una cosa, i escoltant el teu cos, ho has d’intentar i et queda la consciència tranquil·la.” El cerverí va comentar que la sessió de dissabte estava pactada amb l’equip: “Vam pactar provar el dissabte, ho vaig demanar jo, i aquest matí [ahir] m’he trobat bé i he fet bons temps. En l’última tanda d’entrenaments lliures al sortir del box he vist que alguna cosa passava, m’ha quedat el braç sense força i allà he vist que podia ser perillós.”

Respecte a les seves possibilitats de lluitar per un nou títol mundial Marc Márquez va manifestar: “Matemàticament sempre que hi ha possibilitats és possible. Ho veig possible. Si no es pot guanyar no es pot, però per voluntat i esforç no serà.” També va afegir: “El que guanyi el mundial s’ho haurà merescut. Qualsevol que sigui el guanyador d’un títol és perquè ha fet alguna cosa millor que els altres.”

Quartararo repeteix

Per segon gran premi consecutiu el millor temps de la qualificació el va marcar Fabio Quartararo amb la seva Yamaha de l’equip satèl·lit Petronas. El francès va establir un registre d’1:37.007, i va superar per 95 mil·lèsimes Maverick Viñales i la seva Yamaha de l’equip oficial (1:37.102). El rosinc va fer 1:36.907 en la darrera volta, però el temps no va ser vàlid perquè va sortir una mica del traçat. En aquesta Q2 el granollerí Pol Espargaró (KTM) va caure i va acabar dotzè amb 1:40.277. La resta de pilots catalans van disputar la Q1 i es van quedar allà.

Aquesta jornada no ha estat propícia per a la família Márquez i Honda, ja que el germà de Marc, Àlex, va caure quan estava fent la seva última volta de la qualificació i sortirà en la darrera posició de la graella. Àlex Rins (Suzuki) que també té problemes físics, va completar la qualificació i ocuparà la penúltima plaça de la sortida.

EL PROTAGONISTA

He sortit en la Q1 però ja havíem decidit que si notava dolor pararia i és el que he fet. M’he volgut provar, però no ha pogut ser
Si tens passió per una cosa, i escoltant el teu cos, ho has d’intentar i et queda la consciència tranquil·la
Marc Márquez

Arenas sortirà del sisè lloc en Moto3

El líder del mundial de Moto3, el gironí Albert Arenas (KTM) sortirà des de la sisena posició de la graella de sortida després de fer un temps d’1:45.919 en la qualificació i quedar a mig segon del millor registre del japonès Tatsuki Suzuki (Honda), que va fer 1:45.410. El barceloní nacionalitzat argentí Gabriel Rodrigo (Honda) sortirà des de la tercera posició de la graella de sortida, mentre que el tortosí Jeremy Alcoba (Honda) va fer una bona qualificació amb el setè millor registre. En Moto2 els barcelonins Xavi Vierge (Kalex) i Edgar Pons (Kalex) sortiran des de la dotzena i la tretzena posició respectivament. El millor va ser l’italià Marco Bezzecchi (Kalex), que va aconseguir el millor registre amb 1:41.728.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)